StoryEditorOCM
OstaloZIMSKE PRIPREME

Veslačka elita u Zatonu i Skradinu; Među njima su i "krkaši" Perišić, Klarin, Papak i trener Radečić

27. veljače 2019. - 11:39

Nacionalna veslačka izborna vrsta nalazi se ovih dana na pripremama za novu sezonu u Zatonu i Skradinu. Ukupno 36 ponajboljih hrvatskih veslačica i veslača, kao i njihovih sedam trenera, svi pod vodstvom izbornika Darka Mikšića, počeli su s pripremama u nedjelju, 24. veljače. Jedna skupina koju čini 20 mladih seniorki i seniora s treninzima kreće iz Zatona, dok su juniori, njih 16, smješteni u Skradinu.

– Bura smeta, ali ne toliko da se treninzi ne bi mogli odraditi. Veslanje je, uostalom, sport koji je neraskidivo vezan uz prirodu, pa su i veslači navikli na sve vremenske uvjete. U slučaju potrebe uvijek postoji mogućnost odrađivanja treninga u teretani i/ili veslaonici VK "Krka" – kaže Dražen Crnogaća, predsjednik VK "Krka".

Kad već spominjemo legendarni šibenski klub, valja istaknuti da na pripremama sudjeluju i "krkaši", i to veslači Nino Perišić (u skifu), Lovre Klarin i Kristijan Papak (u dvojcu "bez"), te njihov trener Milan Radečić. I klubu i reprezentaciji nedostaje još uvijek štroker Jerko Radovčić, čija se rehabilitacija nakon teške ozljede bliži kraju.

Planirano je da se sutra, u četvrtak, 28. veljače, u jutarnjim satima, radi provjere spremnosti, održi daljinska utrka od Šibenika do Zatona u malim čamcima (skifovi i dvojci), dok bi se u subotu, 2. ožujka, na istoj dionici održala utrka u četvercima.

– Cilj priprema i tih utrka je utvrđivanje brzina i kompatibilnosti pojedinih posada, sve u cilju da hrvatska veslačka mladost i ove godine pokaže svoje najbolje adute na međunarodnoj sceni. Juniore, naime, čeka Europsko prvenstvo u Essenu i Svjetsko prvenstvo u Tokiju, dok mlađe seniore očekuje Europsko prvenstvo u Ioannini (Grčka) i Svjetsko prvenstvo u Sarasoti (SAD) – pojašnjava Crnogaća.

Valja napomenuti da braća Sinković i Damir Martin svoje pripreme za najvažniju regatu u sezoni, Svjetsko prvenstvo u Ottensheimu (AUT) na kojem će se odlučivati o plasmanu na Olimpijske igre 2020., obavljaju zasebno, po posebnim programima, zbog čega ovih dana nisu u Šibeniku gdje su uvijek rado viđeni gosti.

27. travanj 2024 07:36