StoryEditorOCM
OstaloIZABRANI NAJBOLJI SPORTAŠI ŠIBENIKA

Veslači detronizirali nogometaše, Lucija, plivačice i Roko „reprizirali“ nagrade (FOTO)

24. veljače 2017. - 15:53

Juniorski osmerac Veslačkog kluba Krka, plivačice Šibenika, Lucija Jurković Periša, Roko Badžim glavni su laureati šibenskog sporta u 2016. godini. Nagrade su njima i ostalim dobitnicima dodijeljene na svečanosti održanoj u Šibenskom kazalištu, koju je organizirala Zajednica sportova Grada Šibenika.




Mladi veslači Krke postali su najbolja momčad u gradu i tako detronizirali nogometaše Šibenika. Prošlogodišnje nagrade reprizirali su „Amerikanka“ Lucija Jurković Periša (najbolja sportašica) i njezine donedavne kolegice iz PK Šibenik (najbolji ženski sastav)

U ime svih nagrađenih prisutnim se sportašima i uzvanicima obratio drugu godinu zaredom najbolji sportaš grada, prvotimac GKK Šibenik Roko Badžim:

- Velika je čast dobiti ovu nagradu dvaput zaredom. To je samo znak da su ljudi prepoznali moj rad i rad kluba. Zahvalio bih se i trenerima te suigračima. Istina, nismo imali bog zna kakvu sezonu, no, bez lažne skromnosti, u njoj sam napredovao kao igrač – kazao je 19-godišnji bek „narančastih“.



Najboljim trenerom u prošloj godini proglašen je Milan Radečić. Juniorski osmerac Veslačkog kluba Krka pod njegovim je vodstvom stigao do prvog mjesta na Prvenstvu Hrvatske.

- Ne osvaja se naslov prvaka Hrvatske svaki dan. Pogotovo ne u elitnoj veslačkoj disciplini – osmercu. Dugo smo čekali taj trenutak. Svaka čast dečkima, koji su izdržali sve probleme, ozljede, koje su nas zadesile. U našem osmercu ima nekoliko vrlo perspektivnih momaka. Koji u svom uzrastu spadaju u europski i svjetski vrh. No, poznato je s kakvim se problemima susrećemo. Da su rijetki oni, koji na prijelazu u seniorski uzrast ostanu u vrhunskom sportu. Studiranje i treninzi teško idu jedno s drugim. Ostaje nam da budemo uporni. Da nastavimo s kvalitetnim radom. Vjerujemo da ćemo jednog dana i od naših seniora doživjeti vrhunske rezultate – priželjkuje trener Krke Milan Radečić.



Davis cup reprezentativac Franko Škugor te olimpijci Ivica Tucak, Antonio Petković, Dario Šarić i Miro Bilan nagrađeni su u novoj kategoriji, za međunarodna dostignuća Šibenčana. Franko, Ivica, Antonio, Dario i Miro opravdano su izostali zbog obaveza na sportskim borilištima diljem meridijana i paralela.

Za iznimna dostignuća u veteranskom sportu nagradu je zaslužio hrvač Zvonko Erak. Josipu Hrgu iz Kluba sjedeće odbojke Šibenik dodijeljeno je priznanje za izniman doprinos u razvoju sporta s invaliditetom. Kao dugogodišnji zaslužni sportski djelatnici nagrađeni su jedan od pionira automobilizma u Šibeniku Jerko Vudrag te proslavljeni veslač Ivo Despot.
Posthumno priznanje za rad u sportu dobili su nedavno preminuli nogometaš i dužnosnik HNK Šibenik Damir Ćapin, čiju je nagradu primio unuk, te sjajni jedriličar Branko Iljadica – Rapo.



Nagradu za dugogodišnju suradnju i pokroviteljstvo primio je Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ovogodišnja dodjela nagrada nije prošla bez Slobodne Dalmacije i Šibenskog lista. Naime, naš kolega Krešimir Gulin proglašen je za najboljeg novinara po izboru klubova.

29. travanj 2024 07:24