StoryEditorOCM
Ostaloizbacili srbiju

Vaterpolski Messi stoji nam na putu do finala: 'Hrvatska igra možda najbolji vaterpolo na svijetu'

24. srpnja 2019. - 11:49

Super. Dobili smo četvrtfinale, i to je naša velika pobjeda.

Stoji, Srbiji nedostaje u Gwangjuu nekoliko udarnih igrača, Savić ih je odlučio odmoriti, ali ova Srbija je dobila Grčku čak 9:3, odigrala vrlo, vrlo dobro protiv Crne Gore.

S druge strane nemojte zaboraviti kako Španjolska nije bila u polufinalu SP-a od Rima 2009. godine, kako se nije kvalificirala za ‘mundijal’ 2015. te kako je u Budimpešti bila tek deveta. Zato je ovo velika pobjeda i veliki uspjeh za španjolski vaterpolo – zbori Felipe Perrone, 33-godišnji motor Španjolske.

Sjajan igrač. Ma što sjajan. Majstor. Vaterpolski svijet mu tepa kako je on vaterpolski Messi.

Dvije sezone je proveo u Gružu, nakon Kupa Hrvatske krajem 2015. na Final fouru u Zadru napisali smo kako bolji stranac nije igrao u kapici Juga.

Te sezone su Jugaši osvojili sve što se moglo osvojiti. Popeli se na krov Europe, a upravo je Perrone bio MVP Final sixa Lige prvaka u Budimpešti. Jug je s Perroneom igrao svih devet finala u te dvije sezone. Prvih osam je dobio.

Nakon što su Španjolci izborili polufinale, napustili svlačionicu, sjeli su na tribine taman u trenutku kad su se predstavljale reprezentacije Hrvatske i Njemačke.

- Pogledali smo prve dvije četvrtine te smo potom otišli u hotel na ručak. Nismo gledali do kraja, ali puno puta smo igrali protiv Hrvatske, igrači se poznaju jer svako malo sa svojim klubovima igraju međusobno. Hrvatska igra možda najbolji vaterpolo na svijetu.

Španjolska se, podvukao je Perrone, neće predati, a na pitanje što je najjače oružje Hrvatske ispalio je kao iz topa.

- Ona dva ‘otoka’ na centarskim pozcijama, Luka Lončar i Josip Vrlić, su nešto što bi nam moglo zadati najviše problema. Hrvatska ima najboljeg vratara, ima najbolje bekove, ali kako igraju njih dvojica na centru to je strašno. To je vrh. Da, baš su poput otoka. Najveća snaga Hrvatske su dva sjajna centra.

S Vrlićem i Lončarom je igrao skupa u kapici Juga, s Vrlićem još i u kapici Barcelonete te reprezentaciji Brazila pod vodstvom Ratka Rudića.

- Utakmica protiv Hrvatske ne donosi samo finale, ne osigurava samo medalju na SP-u, već osigurava nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju. Pokušao sam se sjetiti, ali koliko znam nikad na SP-ima Hrvatska i Španjolska nisu igrali važnu utakmicu kakva će biti ova.

Debi na SP-ima je Hrvatska imala baš protiv Španjolske. Bilo je to u Rimu prije 25 godina. Poraz 6:11. Drugi i posljednji put na SP-ima bili smo suparnici 2001. u Fukuoki. I tu smo izgubili (4:6). Najviše pamtimo poraz od Španjolske u finalu Igara u Atlanti 1996.

- I Hrvatska i mi igramo čisti, brzi vaterpolo. Tko bude gledao, uživat će. U Zagrebu u polufinalu Europa kupa je bila sjajna utakmica. U Beogradu u polufinalu Svjetske lige također sjajna. Rezultatski za nas ne, izgubili smo. Međutim, bili smo blizu - dodao je, te nam otkrio:

- Kad završi Svjetsko prvenstvo idem na Korčulu.

Tko ne zna, Perrone je hrvatski zet.

27. travanj 2024 19:46