StoryEditorOCM
Ostalouvjerljiv nastup

Uspješna generalka za Europsko prvenstvo: Toni Slavica pomeo konkurenciju na međunarodnom mitingu u Zagrebu

Piše Borislav Juras
1. srpnja 2022. - 14:35

Juniorski reprezentativac Toni Slavica bio je jedini predstavnik Šibenika na međunarodnome plivačkom mitingu "Zlatni medvjed", na zagrebačkim Sveticama. To mu je praktički bio zadnji test, svojevrsna generalna proba pred nastup na juniorskom prvenstvu Europe. U Otopeni, predgrađe Bukurešta, otići će s uvjerljivom pobjedom i nastupom u svojoj udarnoj disciplini, 200 metara mješovito. Još je plivao na 50 leptir (prvi u B-finalu) te individualnu utrku na 100 prsno.

Slavica i trener Dino Tepić, s kolegama iz reprezentacije idu 2. srpnja prema Beogradu, odakle lete za Rumunjsku. Prvi Tonijev nastup na prvenstvu Europe bit će 6. srpnja, i to baš na 200 mješovito. Očekuje se da će još plivati tri discipline - 400 mješovito te 100 i 200 prsno.

image

Toni Slavica

Privatni album

- Nije bilo previše mogućnosti za rad u 50-metarskom bazenu, pa ispada da je on imao više utrka nego treninga u takvom, velikom plivalištu. Zadnja dva tjedna pred prvenstvo su nam praktički rekuperacija. Ono što je dosad napravljeno, pogotovo rezultati na mitinzima, daje nadu da će biti pravi kad najviše treba.

Jedino je mali hendikep što neće moći osjetiti bazen u Otopeniju kroz neku manje važnu utrku. Prvi nastup će mu biti na 200 mješovito, gdje imamo velika očekivanja. Kako nema Rusa i Bjelorusa, polufinale bi trebalo biti Tonijeva realnost. Ako se sve poklopi pa ispliva koju sekundu ispod 2.04, možda čak stigne i u finale. Slično kotira i na 400 mješovito, ali tu nema polufinala, samo će osam najboljih u finale. Preduvjet za ostvarenje ovih najava je, naravno, da fizički, zdravstveno ne bude problema i komplikacija, kao što ih je lani bilo u Rimu - najavio je trener Dino Tepić skori nastup jedinog šibenskog plivača na juniorskom prvenstvu Europe u Otopeniju.

23. svibanj 2024 16:01