StoryEditorOCM
OstaloFinalna regata WSC Match Racea

Tonku Rameši najbolje jedrio između bonace i olujnog juga pa odnio naslov državnog prvaka

Piše PSD.
5. prosinca 2016. - 20:12

Posada Tonka Rameše pobijedila je na finalnoj WSC Match Race regati održanoj proteklog vikenda u Šibeniku. Ujedno, Ramešin tim okitio se naslaovom državnih prvaka.
Inače, bio je to iznimno uzbudljiv vikend u šibenskoj luci. WSC Match Race regata održana je između vremenskih krajnosti, između bonace i olujnog juga.
Finalna regata održana je od 4. do 6. studenog u Šibeniku, što je bio vrhunac WSC Match Race regata koje su se ove jedriličarske sezone događale pred šibenskom rivom. Sedam posada isplovilo je na trening u petak u akvatorij šibenske luke po bonaci, no sutradan, u subotu, dočekala ih je kiša i jako jugo. Unatoč gotovo nemogućim uvjetima, nakon jutarnjeg sastanka skipera, startalo se prema rasporedu, u 10 sati, a održani su gotovo svi planirani dvoboji. Drugog natjecateljskog dana, u nedjelju, pokušalo se izaći na regatno polje, no teški vremenski uvjeti ipak su primorali posade da se vrate na vez.
Na koncu, imamo i konačne rezultate. Iza pobjednika Tonka Rameše, plasirala se posada Tea Piasevolija. Treći je bio naš olimpijac Pavle Kostov, četvrti Hrvoje Petrović, peti Ivan Zelenčić, šesti Ante Kovačević, dok je sedmo mjesto zauzela posada Bojana Rajana.
Finalnu WSC Match Race regatu organizirao je Wave Sailing Center u suradnji s JK Val.
Inače, Wave Sailing Center već najavljuje i novi regatu, fleet race, koja će u Šibeniku biti održana tijekom prosinca, a uskoro će biti objavljen i kompletan kalendar regata za predstojeću jedriličarsku sezonu.
K.GULIN

Preneseno iz Šibenskog lista od 10. studenog 2016. godine

30. travanj 2024 15:40