StoryEditorOCM
Ostalovratio se vlahović

Solaris predstavio prvo veliko pojačanje za novu sezonu: ‘Spremni smo za lijepu sportsku priču‘

Piše Krešimir Gulin
18. svibnja 2024. - 19:44

Tek što je završila sezona, vaterpolisti Solarisa predstavili su veliko pojačanje za iduću godinu. Ugoovor na tri sezone sa Sunčanima potpisao je Andrija Vlahović, 32- godišnjak koji se tako po drugi put u karijeri vratio u matični klub.

Vlahović igra na poziciji lijevog vanjskog. Krasi ga odličan šut, ali i dobro plivanje te igra u obrani. Rekli bismo, ‘all round‘ igrač. Još kada se doda silan profesionalizam i enutizajam s kojim je uvijek igrao u kapici Solarisa, jasno je kako su Sunčani dobili još jednog lidera.

Uz prekaljenog Antonija Petkovića, koji je odigrao sjajnu sezonu, sada Sunčani uz Pelicarića imaju još jednog sjajnog igrača na vanjskim pozicijama.

Takav trolist bit će velika prijetnja svim obranama.

Iz kluba su rekli kako s velikim zadovoljstvom predstavlja novo/staro ime, igrača koji je ponikao u školi VK Solaris, bio kapetan, odlazio i vraćao se, ali uvijek nosio Šibenik u svom srcu. Sada je ponovno tu, u svom bazenu i svom gradu. Potpis na tri godine, i nadamo se uz još koje ponovno produžavanje ugovora i završetak igračke karijere u Krešimirovom gradu.

- Sretan sam i zadovoljan šta ću braniti boje svog matičnog kluba još jednom. Napravit ću sve da svojim iskustvom, zalaganjem i igrama pomognem Solarisu da napravi korak više! Klub je ove godine pokazao da zaslužuje respekt svih protivnika, kako domaćih tako i onih na europskoj sceni! Na nama je da pričamo u vodi, a na ljudima da napune tribine i tako zajedno napravimo jednu lijepu sportsku priču- kazao je Vlahović nakon potpisa ugovora.

image

Andrija Vlahović

Nikša Stipaničev/Cropix

Lako je moguće kako će do početka nove, zahtjevne sezone u kojoj će se Solaris boriti na više frontova, u Crnicu sletjeti još poneko zvučno ime.

Ako treba izvlačiti pouke iz minule sezone, onda ambiciozna uprava Sunčanih treba potražiti pojačanja u vidu jednog ljevaka i braniča.

Momčad koja je, izuzev kiksa s Mladosti, sjajno iznijela sezonu ipak neće doživjeti drastične promjene. Moguć je odlazak tek jednog ili dvojice igrača iz prve postave, ali to uvelike ovisi o novim akvizicijama.

 

Igračka karijera Andrije Vlahovića

Solaris 2008-2013

Montpellier 2013-2015

Mladost 2015-2018

Solaris 2018-2020

Telimar 2020-2022

Dinamo Tbilisi 2022-2024

02. lipanj 2024 00:49