StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH U PORTUGALU

Snježana Prgomet osvojila broncu na svjetskom prvenstvu u kickboxingu

Piše šibenski.hr
26. studenog 2023. - 09:09

U subotu 25. 11. 2023., završeno je seniorsko svjetsko prvenstvo u kickboxingu koje se održalo u Portugalu, u gradu Albufeira. Snježana Prgomet (low kick, - 48 kg) iz kickboxing kluba Dalmatino, u sastavu reprezentacije Hrvatske, osvojila je brončanu medalju na ovom prvenstvu. Nakon kvalifikacija, taj rezultat je osigurala pobjedom u četvrtfinalu protiv predstavnice Španjolske, Judith Galvez Carricondo.

Nažalost, u polufinalu je nedostajalo sportske sreće protiv Turkinje, Barut Erivan. Borba je bila žestoka s obje strane, ali su suci dali prednost protivnici koja je na kraju i postala svjetska prvakinja.

O kvaliteti današnjih boraca u kickboxingu govori i ovo svjetsko prvenstvo. Da je to zaista tako, dovoljno je reći da je naša peterostruka prvakinja svijeta i osmerostruka prvakinja Europe, Nives Radić, poražena već u kvalifikacijama, te ostala bez naslova.

Snježanu Prgomet slijedeće godine očekuje europsko prvenstvo u Grčkoj i prilika da se revanšira. Sada zna da je za malu razliku izgubila od prvakinje svijeta.

26. travanj 2024 14:39