StoryEditorOCM
OstaloIZBORI U ŽUPANIJSKOM BOĆARSKOM SAVEZU

Smjena u predsjedničkoj fotelji: Ambiciozni Primoštenac Alen Papak zamijenio "vječnog" Josu Bašića

Piše Borislav Juras
16. svibnja 2017. - 11:45

Nakon dugo vremena, šibenski boćari više nemaju primat u županijskim okvirima. Najbolji na ovim prostorima su Primoštenci, a njihov je čovjek nedavno dobio i ulogu predsjednika županijskoga saveza. Na izbornoj sjednici Skupštine, Alen Papak je dobio glas više od Jose Bašića (Solaris), sad već bivšeg predsjednika. Joso će u novome četverogodišnjem mandatu imati ulogu dopredsjednika, a u Izvršnom odboru saveza su još Davor Klarić (Stankovci), Joso Dujić (Sv. Jure) i Mile Barić (Pirovac). Članovi Nadzornog odbora su Anton Storić, Zdravko Ercegovac i Luka Matić.

Inače, na sjednici se okupilo tek 11 delegata od mogućih 17, koliko klubova djeluje na području županije.
Kako njegov klub ima znatno veće ambicije od trećeligaških, bit će zanimljivo vidjeti hoće li Papak u četverogodišnjem mandatu biti uspješan i u vođenju saveza...

„Primošten po rezultatima trenutno jest boćarska perjanica u županiji, ali nemojte misliti da ćemo zato zapostaviti druge sredine. Pogotovo Šibenik, jer ovaj prostor treba imati jednog do dva stabilna kluba, barem drugoligaša. Treba i više trećeligaša, pogotovo dođe li do željene reorganizacije u nižim rangovima, odnosno formiranja triju trećih liga na prostoru Dalmacije, kako bi se smanjili troškovi klubovima. Baš su te financije velik uteg mnogima, pa imamo pet, šest klubova koji jedva životare. S druge strane, nekoliko je klubova, u manjim sredinama, koji imaju potrebna sredstva, ali i malo članstva“ – veli Papak.

Financijska stabilnost i rad s mladima, bit će njegove glavne smjernice...
„Cilj mi je boćanje približiti mladima, čak i uvesti školska natjecanja, kakva postoje u drugim sportovima. Surađivat ćemo i s ostalim savezima na području Dalmacije, u namjeri formiranja juniorske lige. Nastojat ćemo uvesti više reda po pitanju ispunjavanja obveza klubova, ali i približiti se lokalnoj zajednici sportova, svojim radom stvoriti preduvjete da boćarski savez dobije više sredstava od skromnih šest tisuća kuna godišnje. Smeta me ogromna razlika u odnosu na, primjerice, Primorsko-goransku županiju. Njihov boćarski savez dobije 170 tisuća kuna godišnje od sportske zajednice, iako je tamo proračun za sport veći od našeg za samo 50 posto“ – riječi su novoga prvog čovjeka županijskoga boćanja.

25. travanj 2024 16:49