StoryEditorOCM
Ostaloboćarsko lito

Popularni sport ‘zaludio‘ mjesto na otoku Murteru: Faraguna i Stjepčević pobjednici 2. Betina Masters Cupa 2022.

Piše šibenski.hr
18. kolovoza 2022. - 17:38

Nakon vrlo uzbudljivog boćarskog srpnja prepunog događanja za sve dobne skupine kad su se na atraktivnoj lokaciji u samom centru mjesta održala čak 3 turnira, u Betini je održan i 2. boćarski turnir Betina Masters Cup 2022. Turnir je privukao 24 ekipe iz cijele Hrvatske na kojem su nastupili bivši i aktualni hrvatski reprezentativci u različitim kategorijama, osvajači državnih klupskih titula, kupova Hrvatske te državni prvaci u različitim boćarskim disciplinama. 

image

Sudionici završnice boćarskog turnira u Betini

Boćari Pule u završnici turnira ovu subotu bili su bolji u polufinalu od prošlogodišnjih pobjednika, ekipe Solaris iz Šibenika za koju su nastupali Prtenjača, Skejo i Bratić, dok su u napetom finalu rezultatom 9:8 pobjedili Crvene Kuće Zadar (Klanac. Š, Klanac. M) te tako osvojili ovaj jaki i prestižni turnir koji će iz godine u godinu još više jačati. 

Najboljim igračem turnira proglašen je Luka Faraguna, dok je za najboljeg izbijača proglašen njegov suigrač, aktualni juniorski i seniorski reprezentativac Crne Gore Gracija Stjepčević.

image

Ovog ljeta je u Betini održan i turnir za žene

Inače, tijekom ljeta su u Betini održani i drugim turnirima, ne samo ovaj profesionalni:

- Bio je super odaziv i u Betini se pokrenula neka pozitivna energija oko boćanja. Puno ljudi gledaju boće svaku večer u selu, što je atrakcija turistima i lijepa ponuda mjesta- kazao je Jere Pavić, ponajbolji betinski boćar.

image

Svake večeri boćanje u Betini privlači dosta publike

28. travanj 2024 00:37