StoryEditorOCM
OstaloOPET NA VRHU

Osvojili čak sedam zlatnih medalja: Šibenčani ponovno najbolji skijaši u Dalmaciji

Piše Josip Čaleta Car
10. veljače 2023. - 12:06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kupres i njegova Čajuša, koja često zna pokazati i svoju lošu stranu, kad vjetrom i mećavom potjera sve ljubitelje prirode i skijanja, i ove su godine bili pomalo neljubazni domaćini 4. prvenstva Dalmacije u skijanju, čiji je organizacijski nositelj ove godine bio Ski klub Šibenik.

Zagrijavanje za Blidinje

Sedamdesetak natjecatelja iz sve četiri dalmatinske županije, unatoč vjetru i teškim uvjetima uz iznimno niske temperature, uspjeli su odraditi svoje vožnje i na kraju u veselju podijeliti sva odličja. Šibenčani su bili najraspoloženiji, osvojili su čak sedam zlatnih odličja, i to redom Frana Skert, Eva Lokas, Šimun Skračić, Nela Paić, Filip Laća, Lucijeta Laća i Ivana Bilan-Laća te Aleksej Buturović, koji je unatoč činjenici da je nastupio u kategoriji veterana +50 imao daleko najbolje vrijeme. Ovo je drugi put da Šibensko-kninska županija nosi laskavi naslov najbolje u Dalmaciji. Šibenčani su skupili 1807 bodova, dok je drugo mjesto pripalo Splitsko-dalmatinskoj županiji s 1756 bodova. U lijepom druženju i ove je godine posebna atrakcija bila Alka na snijegu, u organizaciji Ski kluba Sinj.

Sve ovo bilo je uvod u još jedno, 13. izdanje Dana Šibenika na Blidinju, gdje će se ovoga vikenda održati otvoreno prvenstvo grada. Blidinje sa svojom Čvrsnicom i Šibenik vole se javno, stoga ne treba čuditi što svi gore s nestrpljenjem očekuju Šibenčane koji će tri dana uživati na snijegu.

Osim utrke po FIS pravilima, bit će još događanja, poput natjecanja roditelja i djece u sanjkanju, a program sadrži i niz predavanja. Kao gosti najavljeni su nekadašnji i hrvatski reprezentativac Dag Modrić, renomirani trener Davor Komšić, te poznati alpinist Stipe Božić, koji će održati jedno od svojih predavanja. Također će biti organizirana i ski škola za djecu i odrasle. Na kraju trodnevnog druženja održat će se i zajednička večera svih sudionika. Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko Facebook stranice Ski kluba Šibenik ili na licu mjesta, a pozvani su svi ljubitelji zimskih radosti.

26. travanj 2024 18:50