StoryEditorOCM
OstaloBoks

Mate Rudan osvojio brončanu medalju u velteru; Još dvojica šibenskih boraca nastupila na Prvenstvu Hrvatske

31. svibnja 2018. - 13:05

Mate Rudan, član šibenskog KBK "Petar Krešimir IV." osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji velter na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u boksu održanom u Zagrebu.

- Rudan je u prvom meču pobijedio Filipa Vladića iz Splita tehničkim nokautom u drugoj rundi, a u polufinalu je izgubio od Mihaela Jugovića iz Zagreba u meču u kojem je Jugović bio neznatno bolji u prve dvije runde. U trećoj rundi Rudan je proradio kako može i zna, ali u jednom sudaru glavama Jugoviću je pukla arkada i liječnica je prekinula meč, a suci su bodovali samo prve dvije runde, jer je bio nenamjerni sudar i dali pobjedu Jugoviću. Žao nam je što meč nije potrajao do kraja, jer je Rudan mogao okreniti meč u svoju korist. Međutim, pokazao je da je i dalje u vrhu hrvatskog boksa- kazao je Joško Sunara, trener u KBK "Petar Krešimir IV.".



Od ostalih šibenskih boksača, koji su nastupli na Prvenstvu Hrvatske, Hrvoje Žurić je u srednjoj kategoriji izgubio od Krešimira Majcena iz Zagreba u osmini finala.

Na koncu, Enrico Krluk je u velteru u mlađim seniorima izgubio u četvrtfinalu od viceprvaka Europe Gabrijela Veočića iz Slavonskog Broda.

- Krluk je unatoč porazu pružio veliki otpor i odradio odličan meč- zaključio je Sunara.

26. travanj 2024 07:44