StoryEditorOCM
OstaloNAŠA TRADICIJA

Ljetna sezona u malim sredinama: ligu igraju samo tamo gdje je općinski načelnik - vaterpolist!

Piše Borislav Juras
23. srpnja 2022. - 19:46

Funcuti, Adriatic, Brodarica, Bilice, Žaborić – to su vaterpolski klubovi koji su u zadnjih par desetljeća bili aktivni tijekom ljetne sezone, čak i sudjelovali u niželigaškim natjecanjima. Odavno su utihnuli. Tome popisu, čini se, pridodaju se i Vodice. Momčad koja je prije pet godina prvi put zaigrala u trećoj ligi, odustala je od ove sezone...

- Što se tiče službenih utakmica, ovo ljeto nećemo biti aktivni, na odmoru smo. Pao je interes, i nema smisla forsirati. Najmanji problem je igralište, sve ostalo jest. Zato ćemo vidjeti hoće li do ljeta 2023. biti više volje i entuzijazma - kazao je Andrija Komadina, jedan od "kamena temeljaca" vodičkoga kluba.

Kako njegova momčad neće igrati, postoji mogućnost da neki od igrača stave kapicu drugih klubova. Imaju samo dva ili tri izbora – Tisno, Brodograditelj ili možda Gusar iz Svetog Filipa i Jakova. Tišnjani su već pokazali interes za neke...

- Kako ovu sezonu nećemo imati mladiće iz Solarisa, osim možda njihova bivšeg člana Ibrahimpašića, kontaktiramo neke igrače Vodica. Očekujem da će za nas nastupati vratar Farkaš, a pokušat ćemo i Komadinu nagovoriti. Osim treće lige, naglasak stavljamo na rad s djecom. S njima već nekoliko tjedana radi Luka Lipej, mladić iz Zagreba. Za njih nema službenih natjecanja, ali ćemo se potruditi organizirati im neke utakmice. Želja za postavljanjem reflektora nad plivalištem još nije pred realizacijom. Ono što je sigurno, to je da ćemo 13. kolovoza imati novo izdanje tradicionalnog turnira, Memorijala Tomislav Crvelin - istaknuo je tajnik Ante Crvelin.

Povratak u vodu

Uz klub je, dugo godina kao igrač, i Kristijan Jareb, aktualni načelnik općine Tisno. Nađe li vremena, vjerojatno će opet zaigrati. Zanimljivo, iz njegove općine su jedina dva kluba u županiji koji igraju niželigaški vaterpolo! Uz Tisno, to je betinski Brodograditelj, klub s puno dužom tradicijom. Par ljeta su i oni među trećeligašima, pokušat će i ove godine.

- Kad me netko pita za igrače, mogu jednostavno odgovoriti - ne znam tko će igrati. Vjerojatno ćemo u zadnji tren okupiti momčad sa svih strana, iz Zagreba, Zadra, možda i Šibenika. Sve smo tanji i s djecom koja na otoku Murteru imaju dvije dvorane i mogućnost cjelogodišnjeg bavljenja sportom. Čak ni ljeti nemamo organiziranog natjecanja za mlade. Ta djeca, uglavnom dobi do 15 godina, treniraju cijelo ljeto za poneki turnirić ili utakmicu sa susjedima. O njima, kao i o puno masovnijoj školi plivanja, brigu vodi naš mladić Roko Bašić - veli Oliver Jakovčev, tajnik betinskoga kluba.

Uz Tisno, Brodograditelja i Gusara, "kvartet" trećeligaša će ovo ljeto zaokružiti druga momčad Solarisa. Za njih će, čini se, zaigrati i jedno zvučno ime, srebrni olimpijac iz Rija!

- Kako stalni trećeligaši uvijek slože dobre momčadi s igračima iz jačih liga, mi ćemo im nastojati biti konkurentni. Imat ćemo miks klupskih juniora i mlađih juniora, pojačan za dvojicu iskusnih, bivšeg reprezentativca Antonija Petkovića i Luku Raka – kaže Mate Zeljak, koji će s klupe voditi ovu momčad Solarisa.

Prve utakmice su odigrane ovog petka. Sastali su  se Solaris 2 – Brodograditelj (Crnica) i Tisno – Gusar.  U nedjelju su parovi Tisno – Solaris 2 (19) i Brodograditelj – Gusar (21).

03. svibanj 2024 03:39