StoryEditorOCM
OstaloKICKBOXING Članica šibenskog 'Dalmatina' najbolja borkinja prestižnog 'Croatia Opena'

Karmela Makelja pobijedila svjetsku prvakinju

Piše PSD.
22. prosinca 2016. - 10:18

Juniorka šibenskog kickboxing kluba Dalmatino Karmela Makelja, pobijedila je u finalu turnira "Croatia open 2016." svjetsku prvakinju Ana Mariju Čvrk iz Kutine i osvojila zlato.
"Croatia open" najveći je kickboxing turnir u Hrvatskoj, na kojem je sudjelovalo čak 472 predstavnika iz 87 klubova iz osam država, po svim dobnim i težinskim skupinama. Šibenska juniorka Makelja, nastupala je u kategoriji "low kick" do 60 kilograma.
U četvrtfinalnoj borbi nastupila je protiv Marije Pranjić iz Požege i u izrazito tvrdom meču protivnicu dva puta rušila u knockdown te prisilila suce na odbrojavanje, čime nije ostavila nikakvu dvojbu oko toga tko je bolji borac i tko ulazi u polufinale.
Tamo ju je čekala vrlo dobra Dea Predrijevac iz Osijeka, no Šibenka je bila brža, vidno odlučnija pa je ostvarila veliku bodovnu razliku i pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca.
U finalu se borila protiv Ana Marije Čvrk iz Kutine, koja je aktualna svjetska juniorska prvakinja sa svjetskog prvenstva u irskom Dublinu održanom u rujnu ove godine. Makelja je na kraju svladala protivnicu jednoglasnom odlukom sudaca. Osim što je osvojila zlatnu medalju, u Zagrebu je dobila i nagradu za najboljeg ženskog borca turnira.
Krešimir GULIN

Preneseno iz Šibenskog lista od 22. prosinca

28. travanj 2024 05:46