StoryEditorOCM
OstaloSvečano u đardinu

Dodijeljena priznanja najboljima u godini na izmaku: evo tko su šibenske sportske perjanice

Piše Krešimir Gulin
30. prosinca 2021. - 15:51

U Perivoju Roberta Visianija održana je svečano proglašenje najboljih sportaša Grada Šibenika za 2021. godinu. Obično se ova svečanost održavala u šibenskom Kazalištu, ali pandemija koronavirusa sve je okrenula naglavačke, pa se tako i dodjela nagrada najuspješnijim sportašima prebacila na otovreno. Međutim, vrlo dobro se uklopila u šušur omiljene šibenske Adventura koja se održava u gore spomenutom đardinu.

Inače, najboljim sportašem Šibenika za godinu na izmaku proglašen je Toni Slavica, plivač PK Šibenik, koji je na tronu naslijedio svog kolegu plivača Roberta Vukičevića.

Iza Slavice su ostali Daniel Budimir, biciklist 'Fortice' i Teo Kalogjera iz Powerlifting kluba Šibenika.

U konkurenciji sportašica najbolja je bila 'neuništiva' Nives Radić, članica Kickboxing kluba 'Dalmatino'. Drugo mjesto zaslužila je njezina klupska kolegica Karmela Makelja, dok je treća bila plivačica Marija Kardum, koju je Radić zamijenila na šibenskom sportskom tronu.

Najboljom momčadi u Šibeniku okitili su se vaterpolisti Solarisa. Njima u leđa gledaju malonogometaši Crnice i jedriličari Vala.

Na koncu, najboljom ekipom proglašene su košarkašice Šibenika. Drugo mjesto pripalo je plivačicama Šibenika, dok su treću poziciju zaslužile vaterpolistice Viktorie.

Priznanje za najboljeg trenera ide u ruke Stipi Braliću, učitelju košarkašica Šibenika, ali i izborniku hrvatske ženske košarkaške reprezentacije.

Drugi je u tom izboru Damir Lambaša, iz šibenskog Dalmatina koji u tom klubu uporno stvara svjetske i europske prvakinje.

Treće mjesto pripalo je Dinu Tepiću iz PK 'Šibenik', čiji plivači i plivačice godinama beru priznanja kao najbolji sportaši i sportašice Šibenika.

Posthumne nagrade za doprinos šibenskom sportu dobila su dva čovjeka koji su veliki dio svog života posvetili NK Šibeniku, odnosno Šubićevcu. Riječ je o Ranku Lakiću- Đakoviću i Marku Slavici.

Nagrada za iznimna postignuća u amaterskom sportu otišla je u ruke Krešimiru Ivančeviću, koji je postao europski prvak u kategoriji Mr. Fitness model.

Nadalje, priznanje za 10 godina uspješnog djelovanja pripalo je Biciklističkom klubu 'Faust Vrančić'.

Na koncu, nagrade za iznimna sportska dostignuća osoba s invaliditetom nagrađeni su Marko Skelin, Julija Karadakić i Antonio Šaršanski.

27. travanj 2024 04:27