StoryEditorOCM
Ostaloplivačka liga

Četiri šibenske pobjede na Poljudu! Na najviša postolja se penjali Marija Kardum, Robert Vukičević i Toni Radak

Piše Borislav Juras
20. svibnja 2021. - 14:31

Poslije više od pola godine, prvi put o ovoj sezoni, članovi dvaju šibenskih klubova su zaplivali u velikome, 50-metarskom bazenu. Dogodilo se to na splitskome Poljudu, na mitingu prvoga kola hrvatske plivačke lige (skupina jug) za seniore (uzrast od 14 godina i stariji).

U klupskome poretku, odvojeno u muškoj i ženskoj konkurenciji, Šibenik i More su ostvarili skromne plasmane (od sedmoga do devetog mjesta), ali samo zato što su imali malo predstavnika, brojne discipline su i preskočili.

Svih četvero članova Šibenika su se barem jednom penjali na pobjedničko postolje. Marija Kardum je u dvije discipline imala najbolja vremena (100 leđno i 50 leptir), a druga je bila na 200 mješovito. Jednu pobjedu je zabilježio i Robert Vukičević (100 leptir), uz dva druga (50 leđno i 100 slobodno) i jedno treće mjesto (50 leptir). U svim nastupima je među tri najbolja bio i Toni Slavica, jednom drugi (200 prsno) i triput treći (100 leđno, 100 leptir i 200 slobodno). Još je i Anamarija Vukičević isplivala drugo vrijeme na 100 prsno.

image
Robert Vukičević, pobjednik na 100 metara leptirovim stilom

Od šest članova Mora, valja izdvojiti pobjedu Tonija Radaka na 50 prsno. Nastupio je i u svim ostalim sprinterskim utrkama. Leđnim stilom je bio treći, a slobodnim i leptirovim četvrti. Franko Čvrljak je osvojio treće mjesto na 200 mješovito, a još troje njegovih klupskih kolegica su u jednoj disciplini bile blizu postolja, na četvrtome mjestu – Tea Jukić, Marita Iva Bračić i Lara Belakušić.

Ovo je natjecanje šibenskim plivačima bilo test pred ekipno prvenstvo Hrvatske. Ne bude li dodatnih političko-epidemioloških zabrana, to prvenstvo će se održati zadnjeg vikenda svibnja u Zagrebu. Očekuje se da bi za Šibenik tada mogla zaplivati i američka studentica Marta Leković, koja se privremeno vratila doma.

28. travanj 2024 18:02