StoryEditorOCM
Nogometnikica cukrov

‘Znaju moji Šibenčani da ću navijati za Hajduk‘: legendarni nogometaš uoči dalmatinskog derbija na Šubićevcu

Piše Slaven Alfirević/SD
16. svibnja 2021. - 14:45

Nikica Cukrov (67) posebna je ličnost na raskrižju Šibenika i Hajduka. Šibenčanin, a reprezentativac Hajduka (i prije toga Rijeke) i danas se deklarira kao hajdukovac, premda je i Šibenik njegov i rodni grad i matični klub, kojem je mnogo dao na početku i na zalasku karijere.

Legendarni Nikica neće izostati sa Šubićevca, voli gledati uživo i u ova pandemijska doba. U Poljudu je uvijek uz Hajduk, a na Šubićevcu:

- A upadam u kvotu Šibenika, u svome sam gradu i glupo je da nisam u kvoti domaćina. Ali, oni svi znaju da ja navijam za Hajduk. I za Šibenik, ali prije svega za Hajduk – nema u Cukrova dilema.

‘Teže je kad se mora’

Cuki, Cuki, Hajdukov „cuker”, kao šećer, davno je vikao Mladen Delić kad je ono Cukrov zabio dalekometni gol Bordeauxu. No, nije vrijeme od uspomena, što će biti danas:

- Hajduk igra važnu utakmicu i ima veći motiv, konačno igraju kvalitetno, sa Biukom i Livajom. Bilo bi dobro da Hajduk uspije riješit utakmicu i nastavit borbu za Europu. S aspekta Hajduka nema izbora nego pobjeda...

A s aspekta Šibenika?

- Naravno, da Šibeniku treba za opstanak onda bi se drugačije gledalo. Svejedno, u Šibeniku uvijek ima motiva za posebno dokazivanje kad je u pitanju Hajduk i siguran sam da će se barem nekolicina željeti posebno svidjeti i da se pokažu pred čelnicima „bijelih”. Dokazivanje je golem motiv, to je ljudski i razumljivo. Međutim, ono najvažnije je riješeno, a to je opstanak. Znači, domaćin može bit rasterećen i dat sve od sebe bez imperativa, s druge strane Hajduk mora... A to je teže.

Svidio vam se Hajduk u posljednje vrijeme? Vidimo vas u poljudskoj loži...

- Kako ne, sa Stipom i Livajom, baš sam guštao. Nadam se da će Hajduk riješit tu europsku zagonetku. E, da barem ovisimo sami o sebi – priželjkuje ona jača, hajdučka strana u Šibenčaninu Cukrovu.

26. travanj 2024 23:15