StoryEditorOCM
Nogomet"Narančasti" u Istri

Živkovići prijete iz Novigrada! Šibenčani uzvraćaju: Na terenu ste nam neprijatelji, van terena najveći prijatelji!

6. listopada 2017. - 12:53

Brojke u posljednje vrijeme nisu na strani nogometaša Šibenika. U zadnja tri kola "narančasti" su uknjižili svega jedan mršavi bodić. Zbog toga su se našli u nezavidnoj poziciji na drugoligaškoj ljestvici gdje imaju samo bod više od Hrvatskog dragovoljca, koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za opstanak. Stoga je subotnje gostovanje u Novigradu od iznimne važnosti za ekipu Borimira Perkovića.

Međutim, sudeći prema riječima mladog igrača Ivana Stanića u šibenskoj svlačionici nema mjesta panici:
- Vjerujte, atmosfera u momčadi je odlična, unatoč neugodnom porazu od Dugopolja u prošlom kolu. Na toj utakmici smo previše griješili, što nas je u konačnici i koštalo poraza. Uvjeren sam da ćemo u Istri dati sve od sebe da se kući vratimo s pobjedom- veli Stanić.

A Šibenčanima iz Novigrada "prijete" njihova "dica". Dojučerašnji prvotimci "narančastih" Grgo i Ante Živković, koji su se ljetos skrasili u istarskom drugoligašku kojeg vodi Nino Bule:
- Osobno, nisam u kontaktu s Grgom i Antom, ali neki moji suigrači jesu. Nema tu puno filozofije. Živkovići će nam u subotu na terenu biti neprijatelji, a kad budemo izvan travnjaka najbolji prijatelji- poručuje polivalentni Stanić.

Optimizam ne napušta ni trenera Borimira Perkovića:
- Optimističan sam jer nismo psihološki potonuli poslije poraza s Dugopoljem. Odradili smo pet jako dobrih treniga preko tjedna. Očekujem da dobar rad s treninga pretočimo i na teren u Novigradu. U Istru idemo na pobjedu, ali s mišlju da je u gostima najvažnije ne gubiti- ističe trener Šibenika.

Nema dvojbe da će on u Novigradu posegnuti za pokojom izmjenom u početnom sastavu u odnosu na utakmicu s Dugopoljem. Jedan od razloga je evidentan umor dijela igrača:
- To je i normalno jer smo odigrali pet utakmica u dva tjedna, a nekolicina naših igrača nije prošla pripreme- odgovara Perković.

Drugi razlog je što na raspolaganju ima sve igrače, osim Josipa Maleša. Međutim, i oko njega ima dobrih vijesti:
- Konzultirani su najbolji liječnici u Hrvatskoj i čini se kako Maleš neće trebati operaciju. Procjene su da bi za 10-15 dana mogao početi lagano trenirati. Iste prognoze govore kako bi Maleša mogli imati u kadru krajem polusezone- izvjestio je strateg "narančastih".

Za utakmicu u Novigradu Perković računa i na Brazilca Brita koji je pomalo misteriozno ostao izvan zapisnika kontra Dugopolja:
- Čujte, Brito je u Varaždinu izašao iz igre u 55. minuti tužeći se na ozljedu zadnje lože. Bilo mi je čudno da se može oporaviti u roku od tri dana, iako je on tvrdio da je spreman za Dugopolje. Ja sam procijenio da ne treba riskirati i zato sam ga ostavio na tribini- pojasnio je Perković.

Utakmica Novigrad- Šibenik igra se u subotu u 15,30 sati.

28. travanj 2024 13:55