StoryEditorOCM
Nogometarbitar iz elitne skupine

U velikom derbiju Šibeniku pravdu dijeli sudac koji im je donio sreću u prošlom kolu

Piše Krešimir Gulin
15. studenog 2023. - 14:00

Kada se igraju derbiji poput onog između Zrinskog i Šibenika u nedjelju onda se mora misliti o svemu. Nije nebitno, dapače veoma je važno, tko će suditi.

U ovom slučaju, u HNS-u su posegnuli za jakim snagama. Na ruku ljudima koji delegiraju suce išla je i činjenica što za vikend provligaši miruju, pa su na drugoligaške travnjake mogli poslati najkvalitetnije suce.

Tako će u pogon Patrik Kolarić, Dario Bel... A Narančastima će pravdu dijeliti Zagrepčanin Ante Čulina. Također, radi se o sucu iz tzv. ‘elitne skupine‘. Mladi je to arbitra iz čuvenog HNS-ovog talent programa. Čulina se istaknuo dobrim suđenjem i prošle godine, pa je od ove sezone uvršten i na međunarodnu listu sudaca.

Zanimljivo, Čulina je sudio Šibeniku i u prošlom kolu. Narančastima je donio sreću u dovoboju s BSK-om u Bijelom Brdu. Navijači Šibenika ne bi imali ništa protiv da se isti scenarij ponovi i u nedjelju u Gradskom vrtu.

Da u HNS-u nisu ništa prepustili slučaju govori i podatak kako je kontrolor Čulini iskusni Vlado Svilokos, koji je ujedno i povjerenik za određivanje sudaca

Sudeći po delegiranju, za derbijem između Zrinskog i Šibenika ne bi se smjeli vući nepotrebni repovi, barem što se suđenja tiče. Premda, Šibenčani nisu uvijek bili sretni s dijeljenjem pravde prvoligaških sudaca ove sezone.

Dovoljno se sjetiti ‘dijeljenja pravde‘ Đakovčanina Zdenka Lovrića u Sesvetama gdje su poraženi golom kojem je prethodilo zaleđe, a prije toga i sporni slobodni udarac.

02. svibanj 2024 08:31