StoryEditorOCM
NogometNogomet

U srijedu proljetna premijera Šibenika na Šubićevcu: Perković vjeruje da borba za vrh još nije izgubljena

13. ožujka 2018. - 12:48

Nogometaši Šibenika loše su startali u proljetni dio prvenstva. Porazom u Dugopolju drastično su umanjili šansu da se umiješaju u borbu za plasman u 1.HNL:

- Jako nam je žao što smo izgubili prvu utakmicu. Primili smo dva nesretna gola iz prekida, takvi golovi se rijetko viđaju- odvrtio je film unatrag Ivan Roca, pouzdani veznjak Šibenika.

Prigodu da isperu gorak okus iz Dugopolja "narančasti" imaju već u srijedu kada na Šubićevcu dočekuju Novigrad:
- Moramo se okrenuti novoj utakmici. Premda su na dnu tablice, nikako ne smijemo potcijeniti Novigrad. O njihovim mogućnostima dovoljno govori podatak da su u zadnjoj utakmici odigrali 1:1 s liderom Dinamom II- veli Roca.

U taboru Istrijana su i dva jako dobra poznata lica sa Šubićevca. Prvo je trener Anel Karabeg, koji je ove zime jednom nogom bio u Omladinskoj školi Šibenika, no onda je došao poziv iz Novigrada... Drugo je napadač Ante Živković:

- Nisam se čuo sa Živkovićem. Danas ću mu poslati poruku. Ne znam u kakvom su stanju, ali sigurno se neće predati na Šubićevcu, jer im je svaki bod potreban da se izvuku. Međutim, naša je želja da se držimo principa koje od nas traži trener Perković. Ako Šibenik bude pravi sigurno ćemo na koncu slaviti- istaknuo je Vodičanin u narančastom dresu.

Trener Šibenika Borimir Perković kaže da je njegova momčad nakon analize Dugopolja već okrenula novu stranicu zvanu Novigrad:

- Dobro je da nam nova utakmica dolazi vrlo brzo nakon početnog poraza. Vjerujem da ćemo nametnuti svoj stil igre, dolaziti u šanse i zabiti. Za mene je važno da stvaramo prigode, bio bih zabrinut da nemamo udaraca na protivnički gol- kazao je Prković na temu neefikasnosti njegove momčadi (18 golova u 20 utakmica).

Unatoč činjenici što Šibenik zaostaje 9 bodova za Goricom i Dugopoljem, Perković misli da utrka za vrh još nije izgubljena:
- Puno je utakmica do kraja prvenstva, i drugi će gubiti bodove, kao što smo ih mi izgubili u Dugopolju. Vjerujem da šanse još uvijek postoje- optimist je trener Šibenika.

U tom kontekstu, pobjeda nad Novigradom nameće se kao imperativ. U toj utakmici Perković neće moći računati na standardnog desnog beka Roberta Pecolaja, koji ima tri žuta kartona. Hoće li biti još promjena u odnosu na sastav iz Dugopolja:
- Vidjet ćemo. Imam nekoliko varijanti za Pecolajevu alternaciju te druge pozicije- ostao je "zakopčan" Perković.

Utakmica Šibenik-Novigrad počinje u 15 sati.

27. travanj 2024 14:22