StoryEditorOCM
NogometDerbi začelja

Trener Šibenika otkrio u kakvom stanju su novi igrači; Čanadi: ‘Utakmica s Goricom neće odlučiti prvenstvo‘

Piše Krešimir Gulin
4. veljače 2023. - 11:56

Tek što je ponovno uzeo u ruke kormilo Šibenika, trenera Damira Čanadija dočekala je utakmica koja ‘para gaće‘. Premda je do kraja sezone još 17 utakmica, i puno je bodova u igri, nedjeljni ‘derbi začelja‘ između Gorice i Šibenika onaj je susret u kojem bodovi vrijede dvostruko.

Ne treba ni naglašavati koliko bi eventualna pobjeda dala krila Narančastima, a ‘srezala‘ ambicije Turpoljaca:

- Da, izravni dvoboji u borbi za ostanak uvijek su veoma važni. Međutim, treba znati da utakmica u Velikoj Gorici neće odlučiti prvenstvo. Utakmica je bitna i tako ćemo se postaviti. Fokus nam je samo na tih 90 minuta i napravit ćemo sve da se u Šibenik vratimo s pozitivnim rezultatom- jasan je novi- stari trener Šibenika.

U odnosu na prvi mandat koji je završio početkom listopada prošle godine, u drugom je Čanadija na Šubićevcu dočekalo desetak novih igrača:

- Istina, tek sam dva- tri dana u Šibeniku, ali već imam dosta jasnu sliku stanje ekipe. I tijekom ovog tjedna dobili smo nekoliko novih igrača, koje tek trebamo uvesti u momčad. No, to je naš trenerski posao, to za mene nije ništa novo. Za razliku od početka sezone više nemamo mogućnosti razvijati igrače, sad igramo za ostanak i bodove, zato smo i doveli iskusne igrače s dosta teških utakica u nogama. Sada je važan samo rezultat i svaka iduća utakmica- govori Čanadi.

image

Damir Čanadi

Nikša Stipaničev/Cropix

Pitanje je tko će od velikog broja novih igrača zaigrati u nedjelju:

- Odradili smo samo dva treninga i o sastavu ćemo odlučiti doslovce prije utakmice. Nedvojbeno, dobili smo niz igrača koji imaju kvalitetu i iskustvo. Rekao bih da je momčad jača nego ljetos. Iskreno, imam neki dobar osjećaj. Vidi se da nam Kvržić može pomoći, jako je fit, Hiroš je takođeru dobrom stanju. Marko Đira nam je već na prvim treninzima donio kvalitetu više, jasno je da je trenirao na visokoj razini u Dinamu. Da ne nabrajam dalje, ima tu dobrog materijala...- veli trener Narančastih.

Radonjić?

- On još nije fizički maksimalno spreman, jednako kao i Čanađiji kojemu fali nešto za svih 90 minuta. Mjesto centarfora nam je jako važno nakon odlaska Delića u Italiju. Sad nam tu kao prva opacija figurira Duje Čop, dok nam Radonjić može pomoći nekih pola sata- otkrio je Čanadi.

image

Lovre Rogić

Damir Škomrlj/Cropix

U autobus za veliku Goricu zbog ozljeda nisu sjeli Soldo, Kreković i Vidović te kartonirani Knežević. Narančaste će na velikogorički travnjak povesti kapetan Lovre Rogić:

- Pred nama je jako bitna utakmica, iako je do kraja sezone još 17 kola. Ovisimo sami o sebi i sve je na nama. Nadamo se pozitivnom rezultatu protiv Gorice- govori pouzdani čuvar mreže Šibenika.

Rogića smo pitali kakva je reakcija svlačionice na dolazak novog- starog trenera?

- Definitvno, među igračima vlada pozitivno ozraćje. Ne samo zbog dolaska novogtrenera, već i niza kvalitetnih nogoetaša. Nama starosjediocima bit će lakše prilagoditi se zahtjevima novog trenera. Vjerujem da ni novopridošli igrači neće imati problema budući da su mahom igrali u dobrim klubovima u karijeri- zaključio je Rogić.

Utakmica Gorica- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati,uz izravan TV prijenos na HTV- u 2.

30. travanj 2024 14:36