StoryEditorOCM
Nogometbliži se ono pravo

Trener Šibenika komentirao prijelazni rok na Šubićevcu: otkrio kakvog igrača traži i poslao jasnu poruku menadžerima

Piše Krešimir Gulin
2. veljače 2024. - 13:00

Do početka proljetnog dijela drugoligaškog natjecanja preostala su još dva tjedna. Sudeći po prijateljskoj utakmici protiv Austrije iz Klagenfurta, u kojoj su nogometaši Šibenika slavili (3:1) i prikazali dopadljivu igru, čini se da je momčad trenera Marija Carevića već izbrusila formu za prvu utakmicu sa Sesvetama na Šubićevcu (17. veljače u 15,30 sati). Međutim, kormilar Narančastih spušta loptu na zemlju:

- Jasno da veseli kada pobijedite petoplasiranu momčad austrijske Bundeslige. No, ja sam uvijek oprezan kada su u pitanju prijateljske utakmice. Sjećam se jednog svog starog trenera koji je govorio da trebamo rušiti formu kada ti dobro ide. Šalu nastranu, veseli me milijun stvari iz te utakmice. Jako dobro smo izgledali, vidi se da napredujemo u brojnim fazam igre, a nije nevažno što pobjeda protiv renomiranog suparnika može dati dodatnu dozu samopouzdanja za moju momčad u nastavku sezone.

Ipak, da ponovim ne treba se toliko loviti za taj rezultat, ali i općenito rezultate u pripremnim susretima- rekao je Carević.

Zanimljivo, protiv Austrijanaca je Šibenik gotovo bolje izgledao kada je Carević na travnjak poslao nominalno drugu postavu:

- Istina, već sada mogu reći kako imam dosta dvojbi za početni sastav protiv Sesveta. Mislim kako je jako dobro što vlada borba za svaku poziciju u ekipi. Odigrali smo veliki broj lijepih akcija. Pristup je bio dobar. Uostalom, bilo bi tragično da momci nisu motivirani u utakmicama poput ove s Austrijom- istaknuo je trener Šibenika.

image

 Mario Carević

Niksa Stipanicev/Cropix

Carević je komentirao i dosadašnji tijek prijelaznog roka na Šubićevcu:

- Na prvoj prozivci sam da tražimo jednog veznog igrača i da smo deficitarni na toj poziciji. U međuvremenu, na tržištu se nije pojavilo ništa što bismo realno mogli uzeti a da nam bude pravo pojačanje. Činjenica je da su nam otišla četvorica igrača u odnosu na jesenski dio (op.p. R. Brajković, Rovis, Ćosić i Ivanković), a došla samo dvojica (Punčec i Toševski). Imamo manji broj irača u kadru, ali meni to nije neki problem. Da zaključim, trebamo još jednog veznog igrača- kazao je Carević.

Tijekom ovih priprema u šibenskom manevru pojavila se dvojica igrača- Ganac Appah i Gvinejac Conte, na koje Carević nije mogao računati na jesen.

Mogu li njih dvojica biti pojačanja za Šibenik? Posebice Conte koji se svidio protiv Austrijanaca?

- Što se Contea tiče, on je nedvojbeno dobar igrač. Ali, ja ne volim donositi odluke i procjene na bazi utakmica kao što je bila ta s Austrijom. S njim ćemo još vidjeti, no mislim da nama trenutačno treba malo drugačiji profil igrača- odgovorio je Carević.

A Appah?

- On ima neke kvalitete, međutim je li to pojačanje s kojim ćemo napasti 1.HNL ne znam!? Razmišljamo o tome da ga pošaljemo na posudbu do kraja sezone, jer se radi o mladom igraču- veli Carević.

Iskusni stoper Punčec poznat je hrvatskoj nogometnoj javnosti, jer je lijepu karijeru napravio u HNL-u. Međutim, druga šibenska akvizicija- makedonski napadač Toševski je kudikamo veća nepoznanica:

- To je igrač s pedigreom. Rekao bih, pravi napadač koji je prodan za milijun eura u Rusiji, samo što se tamo nije snašao. Meni se svidio na utakmici protiv GOŠK-a. Činjenica je da nema neki kontinuitet igara, ali vjerujem da će dobro doći Šibeniku u borbi za vrh- razmišlja trener Narančastih.

image

 Mario Carević

Niksa Stipanicev/Cropix

Pripremama prve momčadi priključili ste sedmoricu juniora, je li netko od njih već sada materijal za seniore?

- Velika većina njih još je daleko od seniorskog nogometa, ma što o tome mislili njihovi menadžeri, mame i tate... Neki zbog svog tijela, ali i zbog činjenice što im fali i iskustva i inteziteta kakav ih čeka u seniorskom nogometu. Mislim kako tim momcima treba stepenica između juniorskog i seniorskog nogometa. Moguće je da neki od njih odu na posudbu, kale se do ljeta i onda se pokušaju nametnuti prvoj momčadi- zaključio je Carević.

27. travanj 2024 18:26