StoryEditorOCM
NogometBez Čopa, Hiroša i Poza

Trener Šibenika Damir Čanadi optimističan pred gostovanje u Varaždinu: ‘Idemo po pobjedu!‘

Piše Krešimir Gulin
3. ožujka 2023. - 15:29

Nogometaši Šibenika nisu imali puno vremena slaviti ulazak u polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, jer ih već u subotu čeka važan prvenstveni dvoboj u Varaždinu.

Lijep je uspjeh u Kupu, ali prvenstvo je kudikamo važnije natjecanje. To više što je pred ekipom trenera Damira Čanadija vrlo delikatana zadatak očuvanja prvoligaškog statusa.

Istina, imaju Narančasti finih osam bodova prednosti nad fenjerašem Goricom, no mjesta za opuštanje nema. Naprotiv, na Šubićevcu pušu i na hladno, jer u ne tako davno prošlosti imaju neugodna iskustva s prosipanjem velikih bodovnih prednosti. Dovoljno se vratiti u sezonu 2015./2016. kada su u 2.HNL izgubili čak 11 bodova viška nad Cibalijom, koja je u konačnici slavila ulazak u eltini rang...

Koliko je za Šibenik važno gostovanje kod Varaždinaca govori i podatak da se nisu vraćali kući nakon kup utakmice u Bijelom Brdu, već su subotnji susret ostali čekati u obližnjem Prelogu.

Dobra vijest iz tabora Narančastih je ta što je Čanadi u Kupu uspio odmoriti nekolicinu svojih udarnih igrača (Rogić, Kvesić, Čanađija, Đira,...).

S druge strane, loše je što je zadnju ložu ozlijedio Španjolac Iker Pozo, pa će izbivat s terena idućih desetak dana. Osim njega, Čanadi u Varaždinu neće moći računati na otprije ozlijeđenog Duju Čopa te Amera Hiroša, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona.

Unatoč izostancima, optimizma ne manjka u redovima Šibenika. Dobru atmosferu podgrijava i statistički podatak koji govori da je od povratka Čanadija na klupu Šibenik slavio na sva tri gostovanja (Gorica, Slaven Belupo i BSK:

- Dobro je što smo ostali zajedno nekoliko dana. Bio je to svojevrsni ‘team building‘. Zadovoljan sam reakcijom igrača koji su imali manju mintažu. To pokazuje da imamo široku klupu. Mislim kako se ekipa diže iz kola u kolo. Činjenica je da idemo u goste ekipi koja u dobroj formi i koja ima jako kvalitetne pojedince. Bez obzira na to, u Varaždinu idemo po pobjedu- jasan je Damir Čanadi, trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Kvržić, Perić, Matić, Kvesić- Čanađija, Đira, Soldo- Dolček, Radonjić, Arai.

Utakmica Varaždin- Šibenik počinje u 16 sati. Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba.

28. travanj 2024 03:09