StoryEditorOCM
Nogometdobar otpor

Trener Milin i kapetan Ćurić: Bili smo bolji od Hajduka jednim dijelom susreta, treba i dalje vjerovati u ovu momčad

Piše Krešimir Gulin
29. siječnja 2022. - 19:56

Na svom debiju u ulozi trenera Šibenika Ferdo Milin doživio je poraz. Unatoč negatovnom rezultatu Zadranin nije bio nezadovoljan igrom svoje momčadi:

- Svi su mogli vidjeti da smo bili dobri, rastrčani, agresivni, opasni po Hajduk. Na žalost, ti nekakvi penali, odnosno VAR su presudili u ovoj utakmici. Sve u svemu, treba nastaviti ovako agresivno, okomito i idemo dalje u Koprivnicu- kazao je Milin.

Šibenik je kontra Hajduka zaigrao bez klasičnog napadača. Ivan Delić, jedini pravi centarfor kojeg Milin ima u rosteru počeo je na klupi:

- Razlog je temperatura. On je izašao iz korone i preskočio je prvih deset dana bazičnih priprema. Moja procjena je bila da ga ne želim 'ubiti', već da mu dam zadnjih pola sata. S njegovim ulaskom digli smo se kao momčad i to je ono što me veseli.

Milin je istaknuo kako mu je žao što njegovi igrači više ne šutiraju izvana:

- Protiv Hajduka smo jednom zapucali i zabili gol. U drugom poluvremenu smo imali 4-5 fantastičnih izigranih situacija za šut, ali mi opet idemo u komplikaciju. To je neka faza učenja, odrastanja i na meni je kao šefu svega ovoga da ih vratim u pozitivu i da odemo u Koprivnicu odigrati dobru utakmicu- veli trener Narančastih.

image
Šibenik je dobrim dijelom utakmice bio bolji ili barem ravnopravan suparnik Hajduku
Nikša Stipaničev/Cropix

Klub je uspio skinuti blokadu FIFA-e. Pitanje je hoće li biti novih igrača na Šubićevcu?

- Nemojte me oko toga ništa pitati, u petak poslijepodne u pola treninga je skinuta blokada, morali smo igrače vraćati s treninga da potpisuju. To je bio veliki stres. Vidjet ćemo. Zašto? Ne treba sada žuriti s nekim odlukama na osnovu jednog poraza, treba i dalje vjerovati u ovu momčad - zaključio je Milin.

Strijelac jedinog gola za Šibenik Mario Ćurić kazao je da njegova momčad može žaliti za izgubljenim jer je dobro stajala na terenu:

- Čak mislim da smo u većem dijelu utakmice bili bolji od Hajduka da smo kontrolirali zbivanja na travnjaku. Teško je očekivati pobjedu kad ti dva penala dosude u prvom poluvremenu. Ipak, s igrom možemo biti zadovoljni, ali s rezultatom jasno nismo- kazao je Ćurić.

27. travanj 2024 08:06