StoryEditorOCM
Nogometsabrina buljubašić

Šubićevac ne može bez ženske ruke! HNK Šibenik dobio novu direktoricu, donosimo njezinu biografiju

Piše K. G.
18. travnja 2024. - 15:57

Šubićevac ne može bez ženske ruke! Naime, još do prije godinu i po dana predsjednica HNK Šibenik bila je Marina Jurić, a sada su Narančasti dobili novu direktoricu!

Prvi operativac drugoligaša sa Šubićevca ubuduće će biti Sabrina Buljubašić, koja je rođena 30. rujna 1988. godine.Buljubašić je međunarodna je sportska pravnica, profesorica, prva ženska izvršna direktorica FK Sarajeva u povijesti, te umirovljena profesionalna nogometašica iz SAD-a i BIH.

S pozicije direktorice FK Sarajeva odstupila je nakon pet godina, u listopadu 2021. godine. Poznata je po osvajanju prvog dvostrukog naslova u povijesti kluba (prvenstvo i kup), prvog uzastopnog naslova i osvajanju četiri trofeja tijekom svog petogodišnjeg mandata.

Također, uslijed financijskih problema FK Sarajeva, pomogla je pronaći investitore koji su preuzeli vlasništvo i spasili klub od daljnjih financijskih poteškoća. Poznata je kao profesorica sportskog prava i menadžmenta u Španjolskoj te česti govornik na međunarodnim događajima.

- Sigurni smo da će Sabrina Buljubašić biti veliko pojačanje za HNK Šibenik, te svojim bogatim iskustvom uvelike pomoći klubu u upravljačkom i organizacijskom pogledu, kao i u jurišanju ka osvajanju naslova SuperSport Prve NL, odnosno prelasku u društvo najboljih hrvatskih klubova- poručili su iz HNK Šibenik.

Buljubašić će biti predstavljena na press konferenciju u petak na Šubićevcu.

25. travanj 2024 07:23