StoryEditorOCM
NogometBomba sa Šubićevca

Španjolac Burgui ipak potpisao za Šibenik: s njim i Grezdom Narančasti su složili respektabilan napad

Piše Krešimir Gulin
18. veljače 2022. - 12:46
Španjolac Burgui novi je igrač Šibenika, a nedavno je na Šubićevac stigao i Eros GrezdaCropix, Profimedia

Jorge Franco Alviz Burgui, 28- godišnji krilni napadač iz Španjolske potpisao je ugovor sa Šibenikom do ljeta 2023. godine, službeno je potvrđeno iz prvoligaša sa Šubićevca u petak oko podneva.

S igračem koji ima zavidan CV, odnosno u karijeri ima 100 nastupa u španjolskoj Primeri za Alaves, Racinga Santader i Espanyol bilo je poprilično povuci- potegni. No, u konačnici je nogometaš ponikao u slavnom Real Madridu završio u narančastom dresu.

Podsjetimo, najprije je Burgui trebao proći detaljne liječničke preglede zbog ozljeda koje su ga pratile u karijeri. Kada je dobio 'zeleno svjetlo' uglednih hrvatskih doktora, pojavio se na Šubićevcu kako bi pogledao utakmicu Šibenika i Hrvatskog dragovoljca.

Nakon teško poraza Narančastih (0:5) pojavila se informacija kako je Španjolac počeo mijenjati uvjete ugovora. U tim trenucima činilo se kako je propao njegov angažman u Šibeniku.

Ipak, nekoliko dana kasnije došlo je do preokreta. Kako doznajemo, pregovori s Burguijem trajali su u četvrtak do kasno navečer. U konačnici, dogovor je postignut, a u petak je u kancelarije Šibenika stigao i potreban dokument iz Španjolske kako bi Narančasti registrirali novog igrača:

- Da, Burgui je registriran i ima pravo nastupa već u nedjelju kada gostujemo u Rijeci- kazao je Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika.

To znači da je Španjolac u dobrom zdravstvenom stanju:

- On je trenirao s momčadi i u četvrtak i čini se kako je sasvim O.K.- opet će Kulušić.

Tijekom zimskog prijelaznog roka bilo je dosta kritika na račun nove uprave HNK Šibenika na čelu s predsjednicom Marinom Jurić kako nisu doveli niti jedno zvučno ime. No, novi čelnici Šubićevca prvenstveno su morali odraditi veliki posao u financijskom sektoru kako bi rješili sve dugove koje su im ostavili bivši kolumbijski vlasnici, a oni su neslužbeno prešli milijun eura.

A onda su nakon isteka prijelaznog roka (15. veljače), na Šubićevac 'sletjela' dva zvučna imena. Podsjetimo, osim Burguija, Šibenik je prije dva dana angažirao 26- godišnjeg krilnog napadača Erosa Grezdu. Njih obojica u Šibenik su došli kao slobodni igrači:

- Mislim kako smo s njima složili veoma respektabilan napad. Burgui i Grezda su dva baš dobra igrača- veli sportski direktor Šibenika.

Pitali smo ga sprema li uprava još koje ugodno iznenađenje navijačima Šibenika?

- Vjerojatno je s ovom dvojicom kraj prijelaznog roka za ovaj dio sezone. No, tko zna, možda dođe još poneki igrač iz inozemstva na probu- završio je Kulušić.

06. svibanj 2024 12:51