StoryEditorOCM
NogometDOBAR POSAO U MAKSIMIRU

Slavica produžio niz nepobjedivosti na sedam utakmica

1. svibnja 2017. - 01:22

Dinamo II – Šibenik 0:0 (0:0)
Zagreb – Igralište Hitrec-Kacian. Gledatelja 100.
Sudac: Marino Majstrović (Split).

Dinamo II: Horkaš, Hudećek, Čabraja, Đurasek, Uremović, Plantak, Čuže, Muhar, Miklić (od 89. Gogić), Fintić (od 63. Špikić), Lovren.
Šibenik: H.Slavica, Rodin, Vukorepa, G.Živković, Bartulović, Roca, Diyoke, Musa, Maleš (od 90. Banić), Pecolaj (od 78. Maretić), A.Živković (od 82. Celić).

Kao i prije godinu dana Šibenčani su remizirali na Hitrec-Kacianu. Tada ih, u borbi za prvo mjesto, bod, nije pretjerano razveselio. Ove se nedjelje, međutim, momci Zorana Slavice u Šibenik vraćaju prilično zadovoljni. Tim više, što su svoj niz nepobjedivosti produžili na sedam kola!

Šibenik je u susret s Dinamom II ušao bez gotovo pola članova prve postave. U zapisniku se nisu našli Collins, Brito, Miro Slavica i Bandalo. Zato je Zoran Slavica morao prekomandirati Grgu Živkovića na stopera, a Roberta Pecolaja na lijevo krilo.

Stoga, i nije bilo nelogično što su u početku „narančasti“ prepustili prividnu inicijativu mladim dinamovcima i vrebali svoju priliku iz kontranapada. No, kad su Slavičini momci uvidjeli da Zagrepčani nisu toliko opasni, krenuli su hrabrije prema njihovu golu.

Prvu su dobru šansu Šibenčani imali u 22. minuti. Josip Maleš probio je po boku Dinamovu obranu, ušao u šesnaesterac, poslao povratnu loptu za Antu Živkovića, no šut zajednički blokiraju vratar Horkaš i jedan od „modrih“ braniča.

Šibenik je opasan i u 40. minuti. Fino su kombinirali „narančasti“ po lijevoj strani. Nakon dva dupla pasa centrirao je Musa za Maleša, koji ovaj put izravno prijeti Dinamovu golu, no pogađa vanjski dio mreže.

Dinamo je dvije najbolje prigode imao u 73. i 80. minuti. Prvo je nakon centaršuta i udarca glavom iz blizine refleksno reagirao Hrvoje Slavica i od stative otklonio opasnost. U drugoj je situaciji zaprijetio mlađi brat Dejana Lovrena, koji sa svega nekoliko metara šalje loptu pokraj gola.

Šibenik je u posljednjim trenucima dvoboja mogao do pogotka i punog plijena, no na centaršut Muse zakasnio je Maleš.

28. travanj 2024 17:13