StoryEditorOCM
NogometVAŽNA UTAKMICA

Šibenik u nedjelju nastavlja lov na vrh tablice, igrači su spremni; Funcuti gostima iz Vukovara spremaju vatrenu dobrodošlicu

Piše Davor Trutin/SN
17. svibnja 2024. - 16:08

Šibenska momčad nalazi se usred pripremnog procesa za nedjeljni dvoboj s Vukovarom. Ali, isto tako Šibenik kao klub našao se u vrtlogu nesmiljene bitke za prvo mjesto i prvoligašku promociju. Osim protiv svojih rivala iz Slavonije koji ima svoju računicu, Šibenik se ove sezone očito bori i sa nekim drugim „silama“, koji su možda i jači od Doganovih golova, čvrstine Budišine momčadi…

Ničim izazvan čelnik glavnih rivala iz Zrinskog obrušio se u medijskom nastupu na kompletan HNK Šibenik, njihove vlasnike, trenera, igrače…I to najgrubljim vokabularom, iznoseći neke tvrdnje u kojima optužuje bez dokaza, vrijeđa. I to ne prvi puta ove sezone. U tim svojim verbalnim eskapadama ne bira riječi, i s njima bi se trebali suočiti ponajprije pojedine institucije u RH, i to ne samo one vezane za pravosuđe. Na stranu sada pobjednički gol Zrinskog protiv Jaruna, koji je hrvatsku nogometnu javnost nepodijeljeno zgrozio. Ali, nakon Zaprešića očito nas čeka nastavak tog ludila, koji skreće pozornost s onih istinskih sportskih vrednota, lijepih golova, poteza, akcija koji takvim istupima potpuno gube na vrijednosti.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Na Šubićevcu su se očito odlučili na drugačiji pristup, službenih reakcija na Komakove optužbe nema. Tek su uzvratili da se na takav stil i razinu ne žele spuštati, već da će isključivo „govoriti“ na terenu. Onom zelenom na kojem trener Mario Carević, kojega je u svom nastupu također dotakao čelnik rivala, slaže taktiku za Vukovar. Umjesto odgovora na priče o „crnim torbama punih eura“, Makaranin traži način kako svoju momčad koja zabija preko 2 gola po utakmici, još više podići za odlučujućih 270 minuta.

A, što se torba tiče, Šibenčani koji su se samo dodatno „naložili“ nakon tih optužbi najavljuju još veći dolazak u nedjelju na Šubićevac protiv Vukovaraca. I, masovni odlazak u Osijek 1.lipnja.

I da, spremaju kako kažu veliku torbu punu plodova mora, dalmatinskih delicija. Koju će dijeliti svim dobronamjernima na stadionu. A ponajviše će dopremiti stotine decibela iz svojih grla i glasnu podršku Majiću, Božiću, Đakoviću i drugim Carevićevim igračima.

 

31. svibanj 2024 16:07