StoryEditorOCM
Nogometu sigurnoj luci

Na Šubićevcu rasterećeni dočekuje Rijeku: Hajduk pobjedom i matematički osigurao Šibeniku prvu ligu

Piše Krešimir Gulin
29. travnja 2022. - 19:57

Odahnuli su u taboru Šibenika kada je Livaja zabio za 2:1 vodstvo Hajduka protiv Dragovoljca i kada je postalo jasno da gosti neće napraviti čudo na Poljudu. Naime, samo je pobjedom Dragovoljac mogao sebi ostaviti nadu da će preskočti Šibenik u nekom ludom scenariju završnice sezone. Ovako je jasno da su Narančasti četiri kola prije kraja i matematički osigurali ostanak u ligi. Stoga će subotnja utakmica s Rijekom biti bez prevelikog rezultatskog značaja. Jer i momčad koju vodi Šibenčanin Goran Tomić izgubila je sve šanse za titulu i maksimalno je foskusirana na finale Kupa s Hajdukom

- Nisam se ja toliko zamarao ishodom utakmice Hajduka i Dragovoljca. Imao sam ja puno više briga oko toga kako pripremiti svoju momčad da se suprostavi Rijeci. Jer, ono što su Riječni odigrali protiv Osijeka vjerojatno je generalno nešto najbolje što smo vidjeli u cijeloj sezoni HNL-a. Rijeka ima toliko kvalitetnih pojedinaca da mi je teško nekoga izdvajati... Od Drmića i Vučkića naprijed, preko Pavičića i Selahija u veznom redu... Uz to, odlično djeluju kao momčad. Igraju odličan balun, rekao bih nogomet sa šarmom. Trebat ćemo se itekako dobro pomučiti da izvučemo pozitivan rezultat. Poraz protiv Dragovoljca u prošlom kolu nas je izbacio iz takta, nastojat ćemo s Riječanima isprati gorak okus koji je ostao nakon susreta u Kranjčevićevoj- nahvalio je Dean Računica, trener Šibenika Riječane i otkrio ciljeve svoje momčadi.

Bit će to dvoboj dvaju fetivih Šibenčana na klupama. Rijeku će voditi Goran Tomić koji je odrastao baš na Šubićevcu, dok je Računica dijete Baldekina:

- Iznimno cijenim Tomića, on je meni jedan od najdražih trenera u Hrvatskoj. Ne zaboravite, ne radi on samo dobre stvari s Rijekom, sjetite se kako je dobro igrala i njegova Lokomotiva- govori Računica o svom sugrađaninu.

Trener Narančastih za dvoboj s Rijekom neće moći računati na ozlijeđenog veznjaka Raka, krilnog napadača Sahitija, koji je imao smrtni slučaj u obitelji te kartoniranog stopera Perića. Možda bi njega zamijenio pomilovani Batarelo, ali se nekadašnji igrač Hajduka ozlijedio tijekom tjedna.

Računica je potvrdio kako će tražiti nova rješenja u šibenskoj obrani, koja ionako ‘škripi‘. Vrlo vjerojatno će Šimunovića s pozicije desnog braniča pomaknuti na mjesto stopera, dok će uz desnu aut liniju zaigrati mladi Francuz Klopp.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Klopp, Šimunović, Bilić, Kvesić- Vidović, Mesa, Ćurić- Grezda, Delić, Marin.

Utakmica Šibenik- Rijeka igra se u subotu u 19,05 sati. Sudac je Ante Čuljak iz Zagreba.

27. travanj 2024 23:33