StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik ostvario i treću pobjedu u pripremnim utakmicama: Za 'narančaste' je prijelazni rok završio i prije nego što je službeno počeo

1. veljače 2020. - 18:37

Nogometaši Šibenika zabilježili su i treću pobjedu u isto toliko odigranih pripremnih utakmica za proljetni dio sezone. Poslije trećeligaša Primorca iz Biograda te Hrvaca, u subotu su na Šubićevcu pobijedili drugoligaša Croatiu iz Zmijavaca 2:1 (1:0).

Poveli su domaći golom Princea u 17. minuti. Ganac se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju, nakon što je udarac iz kuta izveo Bulat.

I drugi gol Šibenika pao je poslije kornera. U 65. minuti ga je izveo Celić, a netko od gostujučih obrambenih igrača igrao rukom. Loptu je na bijelu točku namjestio najbolji strijelac 'narančastih' u jesenskom dijelu Juričić i precizno pogodio mrežu Vugdelije.

Stvari je zakomplicirao Ante Ćapin u 72. minuti koji je svladao Labrovića nakon velike greške stopera Šibenika Bilića. Ipak, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Prvih 60 minuta za Šibenik su igrali Rogić, Pajić, Vukorepa, Bilić, Pranić, Španja, Bulat, Nikola Rak, Kukec, Prince i Antunović, s tim da je na poluvremenu vratara Rogića zamijenio Labrović.

Novih devet igrača trener Krunoslav rendulić uveo je u 60. minuti. Tada su ušli Blaić, Barišić, Musa, Ćurić, Niko Rak, Celić, Laća, Kendeš i Juričić.

Zbog lakših ozljeda izostali su Pandža i Maleš, dok je zbog maturalne zabave utakmicu preskočio Grdić.

Iduću prijateljsku utakmicu Šibenik igra u srijedu u Dugopolju. Do prvog proljetnog kola, odnosno 22. veljače kada na Šubićevac dolazi Rudeš, 'narančasti' će odraditi još dva ogledna susreta na svom stadionu. Termini su 8. i 15. veljače, a protivnici Šibenika su Široki i Hajduk 2.

Trener Krunoslav rendulić generalno je mogao biti zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali protiv Croatie. Doduše, Zmijavčani su bili ravnopravni u polju, međutim puno zrelije prigode imao je Šibenik. Dapače, bio je to festival promašaja 'narančastih'. U tom smislu posebno se 'istaknuo' Prince koji je 'zapucao' barem 3-4 zicera. I Antunović je mogao bolje reagirati u dvije situacije.

- Igrali smo kontra protivnika po mjeri, koji teži nadigravanju i koji je kvalitetno igrao i u prvom dijelu prvenstva. Sve u svemu, moram biti zadovoljan, naročito angažmanom. Međutim, vidi se da smo 'teški' od napornih treninga. Bilo je dosta grešaka u pasu, previše je statike, malo suradnje, ali sve je to plod umora- kazao je trener Šibenika.

Prijateljska s Croatiom bila je preslika mnogih jesenskih utakmica Šibenika. 'Narančasti' su dominirali, puno promašivali i onda je pobjeda rezultatski 'mršava':

- Da, imali smo 5-6 'mrtvih' šansi. Trebali smo zabiti makar pet golova- otvorio se Rendulić.

Očito će strateg Šibenika do kraja priprema najviše morati raditi na realizaciji, iako je to nerijetko i stvar individualne kvalitete. A što se igračkog rostera tiče Rendulić će morati raspolagati onime što trenutačno ima u svlačionici:

- Ha, za nas je prijelazni rok završio i prije nego što je službeno započeo. No, moramo biti svjesni financijske situacije u kojoj se nalazimo. Trebamo biti sretni što su svi ostali na okupu. Ili, za 2.HNL Šibenik ima dobru ekipu- iskren je Rendulić.

Ako već nema ulaznih transfera, sportskog direktora Ivana Bulata smo priupitali hoće li biti izlaznih. Jer, teško će za sve igrače biti dovoljno minuta na proljeće:

- Za sada nema- kratak je bio Bulat.

Čini se da trener Šibenika još uvijek nije 'prelomio' sve nedoumice oko prvih 11, jer još uvijek daje dosta minuta svim igračima u rosteru. Dojma smo da ih je u subotu od onih iz drugog plana najbolje iskoristio mladi veznjak Niko Rak, koji plijeni sportskom inteligencijom i mirnim rješenjima na delikatnoj poziciji:

- Mislim da se isprofilirala grupa od petnaestak udarnih igrača u polju. Da ne nabrajam one najstandardnije tu su Ćurić, koji je zbog bolesti kasnije priključio treninzima i još je umoran. Zatim Španja, Juričić koji je prvi strijalc kluba i to treba respektirati te Bilić koji je prva alternacija na stoperskim pozicijama- veli Rendulić.

30. travanj 2024 21:01