StoryEditorOCM
NogometDosta tema na Šubićevcu

Šibenik na dobrom putu da skine blokadu FIFA-e: Uskoro će Narančasti opet moći dovoditi igrače. Očekuje se i sastanak ‘na vrhu‘

Piše Davor Trutin/SN
15. siječnja 2022. - 11:16

Medulinske pripreme za sada protječu u više nego dobrom ozračju. Barem takve informacije dolaze iz šibenskog tabora s našeg najvećeg poluotoka. Popravilo se i vrijeme, gotovo kao da je proljeće tijekom dana, pa to još dodatno podiže ocjenu istarskih priprema.

- Stvarno se ne možemo potužiti ni na što, od hotela, usluge, uvjeta za rad pa do atmosfere u ekipi – potvrđuje nam i Hrvoje Kulušiæ, sportski direktor HNK Šibenik.

Nominalno prvi čovjek struke sa Šubićevca ima i svoje viđenje prvog pripremnog susreta.

- Bilo je dobro, iako se radilo o trećeligašu iz Rumunjske, mislim da se moglo dosta toga pozitivnog vidjeti. U ovoj fazi rada najteže je igrati utakmice, radi se zaista žestoko, ali bilo je i lijepih poteza na tom susretu – ističe Kulušić.

O mogućnostima Marina, Ćurića, Raka i ostalih se već dosta zna, ali mnoge navijače Narančastih zanima kako su se predstavili novaci na probi (Skorup, Vidović i Klopp) te domaći mladići kojima su ovo prve seniorske pripreme.

  -Po meni su bili sasvim dobri, Skorup se prilično digao u zadnje vrijeme, ali kažem ne treba se ništa sada zaletavati s nekim konačnim ocjenama. Sva trojica momaka na probi su tu s razlogom, trener će ih dodatno opservirati u subotnjem dvoboju protiv srbijanskog drugoligaša Žarkova što bi trebala biti još jača provjera od one protiv Foreste.

Škugor, Bikić, Damjanić…?

- Naši mladići dobro prate proces treninga, ovo im može samo dodatno pomoći da dođu do one razine koja se traži – kratko je o šibenskim poletarcima kazao Kulušić.

Inače, doznajemo kako novi glavni operativac kluba odvjetnik Stipe Grubišić sa svojim timom Marina Jurića radi na rješavanju duga Fifa-i, na ime naknada za razvoj kolumbijskih igrača (cca 250.000 eura). Stvar se navodno kreće u dobrom pravcu, i nakon što Šibenik skine tu blokadu moći će opet registrirati nove igrače u zimskom prijelaznom roku.

Kada već spominjemo Kolumbijce, ovih dana očekuje se dolazak Eduarda Zapate, još uvijek predsjednika uprave kluba, koji bi se idućih dana i tjedana trebao sastati s Marinom Jurićem. Tema razgovora je budući izgled partnerstva, možda i prenošenje vlasništva…u svakom slučaju dosta bitnih tema za budućnost kluba sa Šubićevca.

27. travanj 2024 20:33