StoryEditorOCM
Nogometopet pokorili zagreb

Šibenik porazio prvaka na Maksimiru! Sahiti i Jurić zabili za veliko slavlje Narančastih

Piše Šibenski.hr/SN
30. siječnja 2021. - 19:06

Kraj utakmice - Apsolutno nitko ovo nije očekivao! Da, Šibenik je djelovao moćno nakon razbijanja Lokomotive (4:0), ali ipak od Sahitija i društva ovo se nije očekivalo. Zaslužili su bod svakako, Dinamo je prijetio, mogao je zabiti, a ovako imaju pun plijen. Prvi put u povijesti na Maksimiru. Zasluženo.

84' - Umalo izjednačenje. Loptu je na 30-ak metara od gola Šibenika primio stoper Dinama Kevin Theophile-Catherine, prošao je dvojicu igrača pa silovito tukao u bliži kut, ali otišlo je to nekoliko centimetara pored gola, ostaje 2-1 za Šibenik.

78' - Majer pada u šesnaestercu, traži Dinamo penal! Ali sudac ostaje hladan na ovaj pokušaj, ništa od kaznenog udarca. Ruka Bulata je bila na leđima Majera, ali čini se da je nogometaš Dinamo malo previše teatralno odigrao ovo...

65' - Gooool! Kakva nova lijepa golčina na Maksimiru. Sudac je pustio prednost, lopta dolazi do Sahitija koji sjajno prolazi Jurića, a ovaj s ruba šesnaesterca "razvaljuje" Livakovića! Nikad u povijesti Šibenik nije uzeo niti bod na Maksimiru, u čak 18 susreta niti - bod. Kako igra ovaj Šibenik, čini se da bi mogli do jednog...

59' - Mišić sjajno gađa iz peterca, ali Labrović je opet spreman. Stisnuo je Dinamo u zadnjih desetak minuta, traži se gol...

55' - Ubačaj Kastratija sa desne strane u peterac, odlična lopta za Mišića koji gađa iznad okvira vratiju. Najozbiljnija prijetnja Modrih u drugom dijelu.

52' - Oštra Oršićeva lopta u peterac nakon sjajnog prodora, ali nikog nije bilo u blizini da zaprijeti gostima u šesnaestercu. 

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Gvardiol je nekoliko puta "naživcirao" Livakovića lošim rješenjima, pa je za njega utakmica gotovo, a gotova je iznenađujuće i za strijelca gola za Modre...

Kraj 1. poluvremena - Zanimljiv prvi dio utakmice, gosti drže bod. Iako je Dinamo više prijetio, niti ovo nije nezasluženo, je Šibenik je, osim gola, kreirao još nekoliko šansi preko raspoloženog Sahitija koji je zabio već pet golova u HNL-u.  

40' - Atiemwen je primio loptu na desnoj strani, pokušao je proći Kvesića, ali usput je zaboravio na loptu, o dohvatio ju je i proslijedio za Lovru Majera koji traži Gavranovića, no ništa opasno za Labrovića.

31' - Atiemwen je raspoložen, nakon driblinga na centru potegnuo je sjajnu dijagonalu lijevo na Oršića, a ovaj je bio dosta neodlučan i na kraju mu je loptu oduzeo Ćurić.

22' - Gooool! Izdržao je Šibenik, ali tek 10 minuta. U pravo vrijeme našao se Atiemwen na pravom mjestu i s nekih pet metara lakoćom zabija za 1:1. Lovro Majer započeo je akciju po desnoj strani, pokušao je odigrati petom, lopta je u gužvi došla do Nigerijca, a ovaj s pet metara nije imao težak posao te zabija u donji lijevi kut. Prvi gol ove sezone...

12' - Gooool! Sahiti je u fantastičnoj formi!

8' - Evo i prve ozbiljne prilike Dinama. Mislav Oršić sjajno je gađao s nekih deset metara niskom prizemnom loptom, ali ovoga puta (Hajduk) nije ušlo.

7' - Sjajna prilika za Šibenik! Lopta za Jurića na nekih 17 metara po sredini, odlično puca, ali Gvardiol spašava Modre, lopta od bloka u korner.

5' - Dva žuta kartona već u utakmici i to zbog identičnih razloga. Ruka u lice Bulata (Majer), a iz istog razloga "nastradao" je i Atiemwen.

2' - Prekršaj nad Sahitijem koji je u odličnoj formi, Stojanović ga je zaustavio na nekih 25 metara iskosa od gola. Ubačaj u šesnaesterac, ali nije bilo ozbiljnije prijetnje. Kolumbijac Mesa u - blok.

1' - Počela je utakmica..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DINAMO - ŠIBENIK

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine, Gvardiol, Leovac - Jakić, Mišić - Atiemwen, Majer, Oršić - Gavranović

ŠIBENIK: Labrović - Mesa, Schildenfeld, Bilić - Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić - Prince, Sahiti, Jurić

28. travanj 2024 20:09