StoryEditorOCM
Nogometigra se u srijedu

Šibenčani nisu sretni suđenjem u porazu od Hajduka, ali već se okreću Dinamu: ‘Zašto ne bi pobijedili i u Kupu‘

Piše Krešimir Gulin
3. travnja 2023. - 11:42

Dobro raspoložen bio je Željko Karajica, vlasnik Šibenika, uoči dalmatinskog derbija s Hajdukom na Šubićevcu. 

U klupskim prostorijama u neformalnom razgovoru, pričao je (polu)ozbiljno kako je plan da Šibenik pobijedi Hajduk, a Dinamo Goricu. Međutim, Karajičin plan krahirao je vrlo brzo. Gorica je remizirala s Modrima, a Bijeli, poglavito zahvaljujući sjajnom Livaji, svladali Narančaste. Rekli bismo, Livaja je pokvario plan Karajici. Umjesto da Šibenik pobjegne Gorici na plus 11, prednost Narančastih nad Turopoljcima opet je pala na sedam bodova.

Zaliha nije beznačajna, ali još je dug put do ostanka u elitnom razredu hrvatskog nogometa što je novi vlasnik Šibenika stavio kao osnovni cilj na početku svog mandata u siječnju.

Obrana zakazala u derbiju

Nemalo je bilo razočarenje u redovima Šibenika nakon poraza od Hajduka. Zna se koliko taj susjedski derbi znači navijačima Narančastima. Uspjeh u toj utakmici bio bi najbolji dar Funcutima za skori 40. rođendan. No, momčad trenera Damira Čanadija ostala je praznih ruku.

Šibenik je pao tamo gdje je bio najprepoznatljiviji otkako ga je preuzeo austrijski Hrvat. Pod Čanadijevom dirigentskom palicom Šibenik je imponirao čvrstom i organziranom obranom zbog koje je i postao ‘kralj remija’. A protiv Hajduka su Šibenčani primali golove poput početnika. Padali su na elementima koji spadaju u nogometnu abecedu.

- Jasno da me boli poraz, htjeli smo u toj utakmici uzeti nešto više. Naročito me boli način na koji smo primali golove, rekao bih prejednostavno. Nije Hajduk bio toliko dominantan da su nas stisli, da nismo mogli izaći prema naprijed... S druge strane, vidio sam i neke pozitivne stvari. To je prije svega moral ekipe koja se digla nakon (0:3) i dala sve od sebe da izjednači. Na žalost, nismo uspjeli - govorio je Čanadi nakon utakmice.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U taboru Šibenika nikako ne mogu biti sretni arbitražom sudačke postave na čelu s Igorom Pajačom. Evidentno je kako je u akciji koja je prethodila vodećem pogotku Hajduka trebao biti dosuđen korner za Šibenik. A prvi gol je po mnogima usmjerio utakmicu...

Bez obzira na to, Šibenčani ne mogu naći opravdanje za ‘black out’ u prvih 15-ak minuta drugog poluvremena kada je Hajduk olako otišao na golemih tri razlike.

Narančastom puku trn u oku je još jedna sudačka odluka. Radi se o startu Lovrencsicsa i Mese u kaznenom prostoru Hajduka u petoj minuti sudačke nadoknade. Prosvjedovali su s klupe Šibenika, tražili kazneni udarac, ali nisu se oglasili ni Pajač ni VAR.

- Samo sam pitao suca je li išao provjeriti tu situaciju s VAR-om- kazivao je Čanadi.

Nema vremena za tugovanje

Šibenčani nemaju previše vremena tugovati za prolivenim mlijekom. Pred njima je gust raspored. Iako je prvenstvo u planovima Narančastih podcrtano crvenom bojom, teško je zanemariti Kup u kojem su došli čak do polufinala.

Kada se spomene Kup na Šubićevcu se odmah bude sjećanja na 2010. godine i jedini plasman kluba u završnicu tog natjecanja u kojoj su ostali kratki u burnom dvoboju s Hajdukom.

Sada Šibenčanima na putu do završnice Kupa na Rujevici stoji Dinamo. Tko će se boriti za Rabuzinovo sunce bit će odlučeno u srijedu na Šubićevcu, u utakmici koja počinje u 17.30 sati.

- Već od nedjelje ujutro počeli smo s pripremama za dvoboj s Dinamom. Najprije moramo vidjeti kakvo je stanje s ozlijeđenim igračima. Svjesni smo da je Dinamo trenutačno najbolja momčad u Hrvatskoj. No, prije manje od mjesec dana smo ih pobijedili na Šubićevcu. Jasno, želimo to ponoviti i plasirati se u finale. Sada nam je to prva i najznačajnija utakmica- završio je Čanadi. 

28. travanj 2024 02:54