StoryEditorOCM
NogometProblemi uoči Lokomotive

Rosas ostao bez oba standardna stopera, nema ni mladog reprezentativca: ‘Štrajk? Morali smo napraviti takvo nešto‘

Piše Krešimir Gulin
4. prosinca 2021. - 15:20

Proteklog tjedna top tema na Šubićevcu nije bio nogomet, već štrajk upozorenja ili preskakanje jednog treninga čime su igrači upozorili kolumbijske vlasnike na dugovanja koja imaju prema njima, stručnom stožeru i radnoj zajednici. Pitanje je kako će se neizvjesna financijska situacija odraziti na igre Narančastih, koji do konca jesenskog dijela sezone imaju tri gostovanja (Lokomotiva, Osijek, Gorica):

- Morali smo takvo nešto napraviti. Međutim, uvjeren sam da se taj poez neće odraziti na našu igru. Ipak smo mi profesionalci kojima je posao igrati i trenirati- kazao je Niko Rak, sve bolji veznjak Šibenika, koji je svojim igrama već privukao pozornost skauta Manchester Citya i Barcelone.

image
 Niko Rak
Niksa Stipanicev/Cropix

Prvi zadatak koji stoji pred Šibenčanima je gostovanje kod Lokomotive:

- Oni igraju dobar i lijep nogomet ove jeseni i pri tome osvajaju i bodove. Međutim,sigurno će se i nas nešto pitati u toj utakmici. Imamo želju igrati što bolje i pokušati pobijediti- istaknuo je mladi reprezentativac sa Šubićevca.

Trener Mario Rosas je što se financija tiče u istoj situaciji kao i igrači. Stoga je logično da 100 posto stoji uz momčad u odluci da posegnu za jednodnevnim štrajkom. Uostalom, kemije je obostrana, pa nogometaši često ističu kako je Rosas 'jedan od njih':

- Te situacije nisu ugodne i ne bi se trebale događati. Ipak, smatram kako nije loše to što su igrači napravili kako bi se poboljšala komunikacija s Upravom. U konačnici, mi smo koncentrirani na teren i nadam se kako ova će ova priča s kašnjenjem plaća što prije završiti i kako se neće više ponavljati- istaknuo je Rosas.

image
Mario Rosas
Niksa Stipanicev/Cropix

Kao i u većem dijelu sezone, tako i uoči Lokomotive Španjolac ima poprilično problema s izostancima igrača. Ovaj put, alarm zvoni u obrani, jer je Šibenik ostao bez oba standardna stopera- Batarela zbog kartona, a Perića zbog ozljede aduktora. Na Indijca Jhingana gotovo nitko ozbiljno ni ne računa. U Zagreb neće ni kartonirani Marin. Međutim, Rosas nije tip koji traži opravdanja u izostancima:

- Ne, nećemo ni ovaj put tražiti izliku u tome. Premda, nije jednostavno kad ostanete bez dva središnja braniča. No, i Bilić i Grdić svaki put su odradili dobar posao kada su igrali. Imamo dovoljan broj igrača i naći ćemo najbolja moguća rješenja-zaključio je trener Šibenika.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Grdić, Bilić, Kvesić- Ćurić, Rak- Sahiti, Bačelić- Grgić, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Lokomotiva- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati u Kranjčevićevoj. Sudac je Duje Strukan iz Splita.

27. travanj 2024 09:46