StoryEditorOCM
NogometMajstori remija

Roca zabio, Labrović spašavao; U nastavku Dragovoljac kaznio promašaje Princea

14. rujna 2018. - 20:37

Šibenčani su se potvrdili kao majstori remija, a mogli su biti meštri od gostovanja. Jer, u rukama su imali i drugu ovosezonsku pobjedu na strani, da bi se na kraju morali zadovoljiti bodom.

Prvih 10 minuta apsolutno je pripalo Šibenčanima. Već u 3. minuti vratnicu je uzdrmao Celić, da bi potom udarac Kukeca završio pored vrata domaćih. Onda, u dvije minute dvije matne situacije pred golom "narančastih". No, oba puta uspješniji od napadača Dragovoljca bio je mladi Sinjanin Labrović na golu Šibenika.

Odlične obrane Sinjanina iskoristio je Vodičanin Roca, koji je opalio s 20-ak metara i pogodio. Doduše, lopta je pogodila nekog od obrambenih igrača HD-a i dobila takav luk da je idealno preletjela domaćeg vratara Šubarića i završila u gornjem kutu. Opet je Labrović na visini zadatka u 38. minuti kada je obranio nezgodan udarac Babina.

Mogao je Celić već na početku drugog poluvremena praktički osigurati pobjedu "narančastima", ali njegov lijep udarac završio je tik pokraj vratnice.

Pravo je čudo što su Šibenčani promašili u 74. minuti. Zakomplicirali su kontru "4 na 1", međutim lopta se ipak odbila do Princea, čiji zicer s nekoliko metara skida Šubarić. U nastavku iste akcije opet je u prigodi Prince, ali glavom promašuje cilj.

I tada se po tko zna koji put ponovila klasična nogmetna priča po kojoj ako ne zabiješ- primiš. Raspala se obrana Šibenika, u srcu kaznenog prostora sam je ostao Ćorić i odmjernim udarcem od vratnice zatresao Labrovićevu mrežu.

U 89. minuti i sporna situacija. U kaznenom prostoru domaćina pao je Kukec, ali je Jelenčić ostao nijem. Šibenčani su teško živjeli u nekoliko situacija u sudačkoj nadoknadi, pa gotovo da mogu biti sretni što kući nisu otišli praznih ruku.

Hrvatski dragovoljac- Šibenik 1:1 (0:1)

ZAGREB- NŠC "Stjepan Spajić" u Sigetu. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav)- 5,5. Strijelci: 0:1 Roca (18.), 1:1 Ćorić (76.). Najbolji igrač: Nediljko Labrović (Šibenik).

HD: Šubarić (6), Hanžek (6), Cetina (6), Žugaj (5,5), Bilić (5,5) (od 77. Cerovec -), Ćorić (6,5), Hasan (5,5) (od 55. Alghoul 6), Žužul (5,5) (od 62. Havojić 6), Babin (6), Burić (6), Matijašević (6).

Šibenik: Labrović (7,5), Pecolaj (6) (od 82. Stanić -), Vukorepa (6), Pandža (6), Blaić (6), Roca (7), Bulat (6) (od 62. Maleš 5,5), Kukec (5,5), Celić (6), Okechukwu (5,5), Prince (5) (od 77. Musa -).

 

27. travanj 2024 04:43