StoryEditorOCM
NogometNarančasti se ispromašivali

Remi na Šubićevcu: Šibenik može žaliti za pobjedom, vratar Istre čudesno branio

Piše Krešimir Gulin
24. veljače 2023. - 19:06

S obzirom na viđeno na travnjaku, Šibenčani mogu silno žaliti što nisu stigli do prve prvenstvene pobjede na Šubićevcu još od kraja srpnja prošle godine. Dobrim dijelom su krivi sami što nisu osvojili ‘trobod‘ budući da su iskazali veliku nepreciznost u završnici. Međutim, nisu imali ni sreće jer su se namjerili na vrlo raspoloženog vratara gostiju Lovru Majkića, koji je djelovao poput hobotnice.

Trener Šibenika Čanadi na travnjak je poslao praktički isti sastav koji je trijumfirao u prošlom kolu u Koprivnici, jedina iznimka bio je start Radonjića u vrhu napada.

Kako to obično biva u utakmicama Istre, Puljani su imali veliku dominaciju u posjedu lopte. Međutim, u prvih 45 minuta gosti su stvorili samo jednu ozbiljniju situaciju pred vratima Šibenika. Bilo je to u 27. minuti kada je pogriješio Đira, ali je Rogić pravovremenom intervencijom ispred Bakrara spasio stvar. U toj akciji napadač Istre nezgodno je nagazio na ruku šibenskog vratara. Već je bio spreman mladi Đaković da uđe u igru, no Rogić je ostao među vratnicama.

Sve ostalo zanimljivo dogodilo se pred golom vrlo raspoloženog čuvara mreže Istre Majkića. Počelo je već u 2. minuti, kada je Hirošev zicer Majkić obranio gimnastičkom ‘špagom‘. Samo tri minute kasnije opet je opasnu situaciju za Istrane ‘zakuhao‘ Hiroš. Osijekov igrač na posudbi u Šibeniku odigrao je lijepu dubinsku loptu za Dolčeka, međutim ponovno je Majkić izašao kao pobjednik iz tog dvoboja.

Najbolju prigodu Šibenik je imao u 13. minuti. Bila je to repriza akcije koja je donijela pobjedu Šibeniku u Koprivnici. Korner je izveo Hiroš, no s nekoliko metara vrata je prebacio Perić.

Prvi put u HNL-u na Šubićevcu su pravdu dijelili međunarodni suci. Ciparski arbitri prvi, i gotovo jedini, ozbiljniji posao imali su 37. minuti. VAR je provjeravao potencijalno igranje rukom u kaznenom prostoru Istre, ali Šibenčani nisu dobili udarac s bijele točke.

Zadnju dobru šansu u prvom poluvremenu opet ima Hiroš. U 39. minuti sjajno ga je uposlio Dolček, no još jednom se istaknuo Majkić.

Premda su se Šibenčani dobrano ispromašivali u prvom dijelu, sve te prigode se nemogu mjeriti s onom koju je na dar od gostujućeg stopera Marešić dobio Radonjić. Iskusni napadač Narančastih išao je sam na Majkića, ali je predugo oklijevao tako da je Marešić stigao ispraviti svoju grešku i blokirati Radonjića.

I u drugih 45 minuta gotovo ista slika na travnjaku kao u prvom dijelu. Istra drži loptu, a Šibenik prijeti. U 69. minuti još jedna majstorija Dolčeka, koji ostavlja povratnu loptu za Čanađiju, međutim Majkić je ponovno nesavladiv.

Do kraja susreta, Majkić je i 11. put ove sezone sačuvao svoju mrežu čistom i uvjerljivo ponio titulu igrača utakmice.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik- Istra 1961 0:0 (0:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 511. Sudac: Kyriakos Athanasiou (Cipar) - 6,5. Najbolji igrač: Lovro Majkić (Istra 1961)

Šibenik (4-3-3): Rogić (6,5)- Kvržić (6), Perić (6,5), Matić (7), Kvesić (6,5)- Čanađija (6,5) (od 80. Pozo -), Đira (6) (od 72. Mesa -), Arai (6)- Dolček (6,5) (od 89. Kreković -), Radonjić (5,5) (od 72. Špeljak -), Hiroš (6) (od 80. Knežević -).

Istra 1961 (4-3-3): Majkić (7,5)- Hujber (6), Marešić (6), Galilea (6,5), Kadušić (6)- Mlinar (6), Petrusenko (6), Caseres (6)- Boultam (5,5) (od 67. Matheus -), Bakrar (5,5) (od 67. Josipović -), Vuk (6) (od 83. Marin -).

28. travanj 2024 11:21