StoryEditorOCM
NogometSlabašni Šibenik

"Narančasti" vape za pojačanjima: Sva je sreća što ne postoji pravilo da moraju igrati starija- tada bi Slavica bio u problemima (FOTO)

20. srpnja 2017. - 14:48

Nogometaši Šibenika odigrali su 0:0 protiv Solina u prvoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone 2.HNL. Toj utakmici, umjesto nula- nula, puno bolje bi pristaja ona fraza ništa- ništa. Zaista, bila je to vrlo skromna utakmica, gotovo bez smislene akcije ili prave prigode. Dakle, puno razloga za glavobolje imaju oba trenera, i šibenski Zoran Slavica i solinski Mirko Labrović, koji jako dobro poznaje situaciju na Šubićevcu. Kada smo ga upitali kako vidi novu momčad Šibenika, uvijek iskreni Labrović je kazao:
- Slabašno je to, slabašno.

I može se njegov kolega sa šibenske klupe Zoran Slavica koliko god hoće tješiti činjenicom da su njegovim nogometašima "olovne noge" od teških treninga na početku priprema, ili da mu nedostaju važni igrači poput Vukorepe i Brita. Ali, činjenica je da ovosezonskom Šibeniku fali i kvalitete i kvanitete:

- Sve ste sami rekli- potvrdio je našu tezu šef stručnog stožera Šibenika. Dakle, "narančastima" će očito biti nužna pojačanja u gotovo svim linijama žele li ostvariti skromni cilj koji je postavila uprava kluba- a to je opstanak u ligi. Na pitanje o eventualnim novim igračima, Slavica je pogledom samo usmjerio prema Novici Ljubičiću, direktoru kluba. Međutim, Ljubičić u zadnjim danima svog mandata ne želi ulaziti u transfere koji bi dodatno osiromašili ionako praznu blagajnu na Šubićevcu. To je i logično, no samo da za vatrogasne mjere ne bude kasno... Tko zna, možda financijsku krvu sliku koliko- toliko popravi moguća prodaja nadarenog veznjaka Stipana Banića za kojeg je zainteresiran jedan slovački prvoligaš. Sudbina tog transfera trebala bi biti poznata za nekoliko dana.

Inače, na utakmici sa Solinom pod posebnim povećalom bila su trojica nogometaša koji su iz Osijeka došli na posudbu na Šubićevac. Bilo je to njihovo prvo predstavljanje šibenskoj publici:
- Mogu kazati da su sva trojica zadovoljili. Vratar Borna Žitnjak je bio vrlo korektan s jednom- dvije vrlo zapažene intervencije. Stoper Robert Ćosić je ušao malo rezervirano, ali je drugo poluvrijeme odigrao odlično. Na koncu, napadač Mihael Pongračić je pokazao da zna igrati. Činjenica je kako je još nedovoljno spreman- analizirao je trener Slavica.

Potencijalno dobra vijest sa Šubićevca glasi da nova momčad Šibenika "puca" od mladosti. Naime, kompletna klupa za pričuve bila je sastavljena isključivo od šibenskih juniora i kadeta, izuzev Ivana Bilića, nećaka slavnog Slavena Bilića, koji je na probi u Šibeniku. No, teško je taj "dječji vrtić" bez potpore iskusnih gurnuti u tešku bitku za drugoligaški ostanak. Ti momcima nužna je pomoć nekolicine prekaljenih igrača koji će im pomoći u igračkom stasavanju. Stoga je na mjestu poluozbiljna konstatacija trenera Slavice:
- Sva je sreća da ne postoji pravilo da u 2.HNL moraju igrati tri starija igrača, tada bismo mi bili u problemu- poručio je kormilar Šibenika.

Još jedna potencijalno dobra vijest je i povratak Funcuta na tribine Šubićevca. Najžešći navijači Šibenika rijetki su gosti na nogometnim utakmicama. Zadnji put su u većem broju viđeni pretprošle sezone na ključnim utakmicama za ulazak u 1.HNL s Cibalijom i Istrom. Kamo sreće da ih na tribinama iduće sezone bude što više i da pruže potporu šibenskoj mladosti na travnjaku. Još da se okane "ludosti" poptu bacanja benglalki u teren, zbog čega su veći dio utakmice sa Solinom proveli u legitimiranju s policijom nego u praćenju nogometa. Doduše, nisu puno toga propustili...

Za Šibenik su protiv Solina igrali: Žitnjak, I.Stanić, Glavaš, Ćosić, Pecolaj, Roca, Fuštin, Musa, Maleš, Celić, Pongračić. Još su nastupili: P. Stanić, Galešić, Bulat, Imširović, Perica, Ljubičić, Batinić i Bilić.

27. travanj 2024 16:54