StoryEditorOCM
Nogometposebna utakmica

Prva proljetna pobjeda Šibenika: na Šubićevcu nakon odličnog drugog poluvremena i preokreta pala Istra, pogledajte sve golove

Piše Krešimir Gulin
27. veljače 2022. - 17:09

Šibenik je prekinuo loš rezultatski niz i došao do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone i to prvenstveno zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu. Čini se kako je i v.d. Trener Šibenika Marko Kartelo položio diplomski rad i zalužio priliku da i dalje vodi Narančaste.

Dugo je to bila poprilično nesadržajna utakmica, u kojoj su se na jakoj buri koja je silno ometala pas igru, najviše smrzavali praktički nezaposleni vratari Rogić i Lučić.

Prvo pravo uzbuđenje dogodilo se u 40. minuti. Lukavo je  po golu opalio Bačelić- Grgić iskosa s 20-ak metara, premda su svi očekivali centaršut, ali je lopta završila na vratnici i potom se odbila ravno Lučiću u ruke.

Kad već nije zabio Šibenik, uspjelo je to Istri iz gotovo prve ozbiljnije akcije i to netom prije nego što su igrači trebali u svlačionice na veliki odmor. Bila je to školska akcija, centrirao je Lisica, a šibenska obrana neshvatljivo je 'zaboravila' na Belju koji je spremno uzeo dar i poentirao udarcem glavom.

Trener Šibenika Marko Kartelo je odmah na početku drugog poluvremena bacio sve karte u napad, izvadio je braniča Kvesića, a uveo krilnog napadača Grezdu.

Isplatilo se to brzo domaćinima, koji su poravnali nakon sjajnog kontranapada u 53. minuti. Delić je dao odličnu dubinsku loptu za Marina, koji je predriblao i vratara Lučića. Skoro je branič Perković požrtvovnom intervencijom spasio  zgoditak, ali lopta je cijelim obujmom prešla gol liniju. U prvi mah sutkinja Martinčić to nije primijetila, ali na intervenciju VAR sobe priznat je gol Šibenika. Na sreću domaćina, nije bilo ni zaleđa.

Deset minuta kasnije Šibenik vodi. Ovaj put su Marin i Delić zamijenili uloge. Dinamovac na posudbi na Šubićevcu podsjetio na odlične izvedbe u jesenskom dijelu sezone. Protutnjao je lijevom stranom obrane Istre, pronašao Delića u srcu kaznenog prostora, a bivši hajdukovac mirno pogađa mrežu.

Mogao je Delić u 76. minuti riješiti sve da nije Lučić odlično obranio njegov  udarac iz gotovo matne situacije, nakon što se napadač Šibenika majstorski otresao Perkovića.

U 79. minuti opet je Lučić spasio ispred Delića, a u nastavku akcije promašio je Grezda.

Kada nisu iskuristili brojne prigode, bilo je jasno da će Šibenčani strepiti do samog kraja. Najbliže izjednačenju Istra je bila duboko u sudačkoj nadoknadi kada je vratar Rogić rukonetnom reakcijom obranio vrlo opasan udarac Mahmouda.

Kako je i bilo najavljeno utakmica je bila u znaku sjećanja na Dražena Govića, nekadašnjeg igrača Šibenika, koji je tragično preminuo prije desetak dana.

Prije početka utakmice, svi igrači i stručni stožer na travnjak su izašli s posebnim majicama u kojima su se zajedno fotografirati i u kojima su odali počast Goviću minutom šutnje. Nakon minute šutnje, majice su darovali navijačima na tribinama.

Također, prije samog početka predsjednica HNK Šibenik Marina Jurić i sportski direktor Hrvoje Kulušić su po želji obitelji Gović uručili  poseban dres Stipi Bačeliću – Grgiću, koji je svojedobno igrao zajedno s Govićem na Šubićevcu.

S obzirom da je Gović u Šibeniku nosio dres s brojem 20, u 20. minuti je zaustavljena igra. Svi igrači i navijači su minutom aplauza još jednom odati počast Draženu,  a 41 dijete iz Škole nogometa sa zapadne tribine u zrak je pustilo  41 narančasto crni balon, budući nas je Gogo napustio u 41. godini života.

Na koncu, opet simbolično u 41. minuti posebnom koreografijom od svog prijatelja i člana su se oprostili i najvjerniji šibenski navijači Funcuti.

Šibenik- Istra 1961 2:1 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 760. Sutkinja: Ivana Martinčić (Koprivnica) – 5,5. Strijelci: 0:1 Beljo (45+2), 1:1 A. Marin (53.), 2:1 Delić (63.). Najbolji igrač: Antonio Marin (Šibenik).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7)- Klopp (7), Perić (6,5), Bilić (7), Kvesić (6) (od 46. Grezda 7)- Rak (6,5) (od 87. Asanović - ), Bačelić- Grgić (6) (od 68. Skorup 6,5)- Jakoliš (6,5), Ćurić (7) (od 90. Vidović -),  A. Marin (8) (od 87. Attys -)- Delić (7,5).

Istra 1961 (4-3-3): Lučić (6)- Hujber (5) (od 81.Ivančić -), Perković (5,5) (od 81. J. Silva) Galilea (5), L. Marin (5,5)- Blagojević (-) (od 34. Mahmoud 6), Perera (6), Caseres (6) ( 0d 81. Serderov -)- Lisica (6), Beljo (6,5), Mišković (5,5) (od 66. Bande).

image
Nikša Stipaničev/Cropix
09. svibanj 2024 18:59