StoryEditorOCM
NogometIstra na Šubićevcu

Problemi s ‘devetkama‘: Narančastima se vraća Radonjić, Čop upitan; Puljani bez Ercega

Piše Krešimir Gulin
23. veljače 2023. - 12:32

Otkako se Damir Čanadi vratio na klupu, Šibenik bolje igra u gostima nego na Šubićevcu. U njegovom drugom mandatu na strani su Narančasti upisali dvije vrijedne pobjede (Gorica i Slaven Belupo), dok su na svom terenu teško stradali od Lokomotive (0:4).

Prigodu za rušenje ‘tabua Šubićevac‘ Šibenik ima u petak kada im u goste stiže Istra, jedan od rado viđenih gostiju u Krešimirovom gradu:

- Čeka nas težak zadatak. Mnogi su pred prvenstvo mislili kako će se Istra boriti za opstanak. Međutim, vidimo da su izrasli u ekipu koja igra odlično i može tući velike ekipe poput Hajduka i Osijeka. Što se naše igre na domaćem terenu tiče, držim kako nam s obzirom na stil koji gajimo trenutačno više paše igrati u gostima. Lokomotiva je igrala duge lopte na Kulenovića i bolje su se snašli od nas u datim uvjetima. Sada će s Istrom biti druga priča. I mi i oni želimo igrati po podu, zato je važno da uzmemo inicijativu. Pozivam i naše ‘fanove‘ da nam pogomnu da na svom terenu uzmemo nova tri boda- kazao je Damir Čanadi, trener Šibenika.

Budući da Istra pod svojim trenerom Garciom voli ‘maziti‘ loptu, a tako u zadnje vrijeme želi igrati i ŠIbenik, očito će se presudna bitka voditi na sredini terena. U veznom redu Šibenika važnu ulogu trebao bi igrati Marko Soldo, koji je na Šubićevcu na posudbi iz Dinama:

- Nakon pobjede u Koprivnici atmosfera u momčadi je odlična. Istra je jako dobra ekipa, no budemo li mi pravi ne sumnjam kako će bodovi ostati u Šibeniku. Zna se da je vezni red uvijek kralježnica momčadi, bit će zanimljivo vidjeti tko će biti boljiu manevru- mi ili Istra- rekao je mladi veznjak koji je posebno svidio na Poljudu protiv Hajduka, ali ga je ozljeda malo poremetila u nastavku sezone.

Soldo je komentirao i činjenicu da Istra na Šubićevac stiže bez najboljeg igrača Ante Ercega:

- Ha, bili smo i mi u Koprivnici bez Radonjića i Čopa, pa smo stvorili niz prigoda i u konačnici pobijedili. Ne znači to ništa, ima Istra još dobrih igrača, a naše je da budemo spremni na sve njihove opcije- misli Soldo.

Za razliku od susreta u Koprivnici, Čanadi pred Istru ima manje briga kako sastaviti vrh napada:

- Radonjić se vraća u momčad, temperatura mu je pala i trenira normalno. Za Čopa još nismo sigurni hoće li igrati, jer još osjeća bolove premda prve snimke koje je napravio ne pokazuju neku težu ozljedu. Inače, imamo mi na raspolaganju čak i previše igrača, njih 25. Od prvog dana svi pokazuju veliku želju za igrom. Drago mi je da u ekipi vlada dobra energija, nadam se kako će ovaj put pokazati da može i kući pobjeđivati- završio je Čanadi.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-3): Rogić- Kvržić, Perić, Matić, Kvesić- Đira, Čanađija, Soldo- Dolček, Radonjić, Arai.

Utakmica Šibenik- Istra počinje u 17 sati. Zanimljivo, prvi put u HNL-u na Šubićevcu će pravdu dijeliti međunarodni suci. Sudačku trojku s Cipra predvodi Athanaslou Kyriakos.

27. travanj 2024 23:41