StoryEditorOCM
Nogometprometno na šubićevcu

Popunjava se Rosasov kadar: potpisao kapetan reprezentacije Indije, na posudbu stigao i 19-godišnjak iz milanskog Intera

Piše Davor Trutin/SN
11. kolovoza 2021. - 11:53

Malo po malo slaže se mozaik novog, ili bolje reći redizajniranog Šibenika. Kao što se i očekivalo momčad koja je krenula na pripremama, i u sezonu nije ista, i igračka križaljka se i dalje slaže u hodu.

-Nije nam tolika hitnost za dovođenjem novih igrača samo da ih dovedemo, imamo dovoljno vremena za pomnu analizu stanja i potreba za pojačanjima. Ali, naravno da smo svjesni s druge strane da ne smijemo odveć oklijevati i biti inertni na tržištu. U svakom slučaju imat ćemo konkurentnu momčad, rekao bih da je u najvećoj mjeri već imamo – govorio nam je prije desetak dana Francisco Cardona, jedan od suvlasnika HNK Šibenik, koji je kako sam kaže itekako involviran u dnevnu operativu zajedno s kolegom i prijateljem Eduardom Zapatom.

Trener Rosas dobio je nakon mlađeg, i starijeg brata Jakoliša. Dvadesetdevetogodišnji Antonio Jakoliš nakon desetodnevne sapunice oko pregovora u ponedjeljak je stavio dvogodišnji potpis na ugovor, i tako su se nakon prošlosezonske braće Sahiti, na Šubićevcu sada spojila braća Jakoliš.

Nema dvojbe da će ovaj bratski tandem donijeti dimenziju i kvalitetu više u napadu Narančastih što je Marin u početnim nastupima već potvrdio. Rosas ga je odmah instalirao na lijevom krilu „to je najbolja pozicija za njega“, kazao je Andalužanin. A Marin je svojom brzinom, prodornošću donio dubinu, okomitost šibenskom napadu. U dosadašnjoj karijeri stalno ga je pratila stigma da nije gol igrač, ali i ovaj pogodak u Koprivnici će mlađeg Jakoliša sasvim sigurno još više podići, i osokoliti ga da u dresu matičnog kluba pokaže koliko je dobar igrač, usprkos nekim podcjenjivanjima.

Antonio je malo drugačiji tip napadača, lagan, dobrog driblinga i centaršuta, dobar u realizaciji. Ali, u Šibeniku će vjerojatno najviše vremena provoditi na desnom boku, gdje njegova brzina, moć ponavljanja i kvalitetni ubačaji mogu donijeti kvalitetu više šibenskoj momčadi.

Korist je višestruka jer će Rosas imati dodatne opcije u kreiranju sustava i sastava, ponajprije tako što će također polivalentnog Batarela moći više koristiti na mjestu centralnog braniča (ako se Španjolac odluči na igru s trojicom stopera i Batarelom kao svojevrsnim liberom) što je Splićaninu prirodna pozicija.

Dolaskom drugog Jakoliša ljetni prijelazni rok za Šibenčane nije gotov. Stožer će nakon par dana probe donijeti odluku hoće li ostati Ismar Hajrlahović(25), koji pokriva poziciju zadnjeg veznog. Iz milanskog Intera na posudbu s mogućnosti opcije dolazi Christoper Attys (19), također vezni igrač, a još uvijek je otvorena i mogućnost dolaska prednjeg veznog što bi se realiziralo kroz posudbu s jednim našim velikim klubom.

I, nadasve ta medijski zanimljiva priča s Indijcem Sandesh Jhinganom. Stoper i kapetan indijske nogometne reprezentacije potpisao je ugovor sa Šibenikom. Radi se o nogometašu koji je nekoliko puta bio igrač godine u Indiji, ali pitanjeje koliko će moći pomoći Šibeniku u HNL-u koji je kudikamo kvalitetniji od indijskelige.

No, poslije boda u Koprivnici začinjenim dobrom igrom (65 minuta) sve se iz šibenske perspektive čini nekako vedrijim. I, da, glavni teren na Šubićevcu izgleda sve ljepše, a čast i priliku da ga prvi osjete imat će nogometaši Šibenika i H.dragovoljca. Utakmica se igra u nedjelju u 18,55 sati. Napokon…

27. travanj 2024 18:40