StoryEditorOCM
Nogometpotpisan ugovor

Nogometaši Šibenika dobili generalnog sponzora; Vlasnik Karajica govorio o planovima za budućnost

Piše Krešimir Gulin
10. ožujka 2023. - 13:14

Od subotnje utakmice s Dinamom nogometaši Šibenika na dresu će nositi ime novog generalnog sponzora. Riječ je o lancu kladionica Favbet.

Ugovor na tri i po godine o suradnji potpisali su Željko Karajica,vlasnik HNK Šibenik i prvi čovjek Favbeta Andrii Matiukha:

- Visina sponzorstva je poslovna tajna. Inače, Favbetom dugo surađujemo kao menadžeri boksača Filipa Hrgovića. Naš cilj u idućih nekoliko mjeseci je pronaći još 4-5 partnera. Znate kako kažu Englezi- treba stvoriti network ili mrežu partnera. Jer, možemo mi sami vući, ali ne u nedogled. Ponašamo se kao ‘šestica‘ u nogometu, koja se ne krije od lopte već se nudi svojim suigračima. Tako i mi želimo privući što više partnera na Šubićevac kako bismo bili jači u financijskom smislu iz čega proizlazi i jača momčad- kazao je vlasnik Šibenika.

image

Predstavljanje novog generalnog sponzora HNK Šibenik Favbet kladionice. Ugovor su potpisali vlasnik HNK Šibenik Željko Karajica i Andrii Matiukha.
 

Nikša Stipaničev/Cropix

On je istaknuo kako je i dalje primarni cilj ostati u ligi:

- Na tom polju već smo povukli neke poteze. Vratili smo starog trenera, doveli neke igrače i u konačnici osvojili pokoji bod. Međutim, još smo daleko od konačnog cilja, iako smo na pravom putu, bez obzira na poraz u prošlom kolu- rekao je Karajica.

No, to ne znači da nova uprava kluba sa Šubićevca neće paralelno raditi i na drugim poljima koji se ne tiču izravno prve momčadi:

- Jasno, u idućih tri do šest mjeseci čeka nas jako puno posla u pozadini, ili onog posla koji se ne toliko ne vidi kada se pogase kamere nakon završetka utakmice. Mi moramo napraviti i veliki iskorak što se tiče infrastrukture- rekao je prvi čovjek Šibenika.

image

Željko Karajica i Andrii Matiukha

Nikša Stipaničev/Cropix

To se prvenstveno odnosi na popravljanje uvjeta na stadionu na Šubićevcu. Naime, sve i da osvoji Kup Šibenik ne bi igrao u Europi, jer bivša uprava nije podnijela zahtjev za UEFA licenciju:

- Imamo mali milijun poslića da osposobimo stadion i prije nego što razmišljamo o Europi. Ili, naš stadion semora popraviti s Europom ili bez nje. Ima niz poticaja od UEFA-e i države i moramo gledati u tom pravcu. Jasno, trebamo surađivati i s Gradom Šibenikom i Šibensko- kninskom županijom, jer taj posao ne možemo odraditi sami. Osim glavnog terena, trebaju nam i pomoćni tereni na kojima bi mogli vježbati kako prva momčad tako i mlađe kategorije. Jer, ruku na srce trenutačna infrastruktira ne omogućava da našu djecu adekvatno pripremamo za profesionalni nogomet- iskren je Karajica.

image

 Željko Karajica

Niksa Stipanicev/Cropix

On je istaknuo kako će jedan od koraka u budućnosti biti i gradnja kampa:

- O konkretnoj lokaciji ne bih govorio u ovom trenutku, zadržat ću se na tome da ozbiljno razmišljamo o kampu. Također, mogu najaviti i jaču suradnju sa susjednim klubovima. To nipošto ne znači da ćemo krasti nadarene igrače drugim klubovima. Jednostavno, nama se ne smije dogoditi da nam promakne niti jedan talentirani nogometaš iz šibenskog bazena- zaključio je Karajica.

28. travanj 2024 12:18