StoryEditorOCM
NogometRogić&Delić

Napokon pjesma na Šubićevcu: evo što su kazali junaci pobjede nad Slaven Belupom

Piše Krešimir Gulin
16. travnja 2022. - 18:13

U pobjedi Šibenika nad Slaven Belupom, drugoj proljetnoj i prvoj nakon pet uzastopnih poraza, nije bilo lako proglasiti igrača utakmice. Ivan Delić je zabio krasan gol i udijelio asistenciju za vodeći mladog Vidovića, njegov prvijenac u HNL-u i dresu Šibenika.

S druge strane, Lovre Rogić je fantastično čuvao svoju mrežu. Među ostalim, obranio je penal Ivanu Krsanoviću, ali i skinuo još nekoliko zicera Koprivničanima:

- Pokazali smo karakter, naročito u prvom poluvremenu. Drugo je bilo malo teže, što zbog vremenskih uvjeta odnosno jake bure koja je bila protiv nas, ali i fizičke nespreme. Ipak, u konačnici mislim da smo zasluženo pobijedili, i sreća je bila na našoj strani- kazao je Ivan Delić.

Oba gola, i vaš i Vidovićev, su bila gotovo za eurovizijsku razmjenu:

- Je, nema tu puno filozofije. Treba se okuražiti i pucati, onda će valjda nekad i ući. Imali smo još i malo nesreće u tom prvom dijelu, Grezda je pucao, pogodio gredu, mogao je i on zabiti za 3:0- govori Delić, kojemu je opisu radnog mjesta primarno postizati pogotke. Međutim, ove sezone se istaknuo i kao asistent.

 

image
Niksa Stipanicev/Cropix

 

Nakon utakmice sa Slavenom Delić na kontu ima osam pogodaka i devet asistencija:

- Ha, nije loše, Mogao sam imati i desetu asistenciju da Grezda nije pogodio gredu... Šalu na stranu, ne zabijem ni ja svaki put kad mi dodaju- (polu)ozbiljan je Delić.

Napadač Narančastih već razmišlja o idućem protivniku. To je Hrvatski dragovoljac u petak u Kranjčevićevoj:

- Moramo se dobro odmoriti i pripremiti za tu utakmicu. Sigurno je da im želimo vratiti za onaj neugodni poraz (0:5) na Šubićevcu s početka proljeća- ističe centarfor Šibenika.

- Na Poljudu smo igrali vrhunski, ali na koncu smo ostavili bodove Hajduku. Sada nam se sve to vratilo. Pokazali smo da kada igramo kao momčad možemo pobijediti svakoga i da će svatko imati problema protiv nas- izjavio je vratar Šibenika Rogić.

U drugom poluvremenu čuvar mreže Narančastih borio se protiv bure i napadača Slavena:

- Isto kao što je nama vjetar pomagao u prvom dijelu, znali smo da će gostima biti saveznik u drugih 45 minuta. Nesvjesno smo se povukli. Falio nam je treći gol da riješimo utakmicu što prije, ali na koncu smo zasluženo pobijedili i mogu samo čestitati svima u klubu i oko kluba, naročito mojim suigračima koji su prezentirali odličnu igru- istaknuo je Rogić.

Iza njega je još jedna odlična predstava. Rogić nerijetko skuplja obrane poput rukometnog ili vaterpolo vratara. Ovaj put je kruna bio skinut penal Krstanoviću:

- Čujte, ja sam tu da branim, sve dobro je zasluga cijele ekipe- skroman je Rogić.

Otkrio je da obrana Krstanoviću nije došla slučajno:

- Pratim sve suparnike kako izvode penale, inače pripremam se prije svake utakmice. Naš analitičar mi šalje tko gdje puca penale, tako da sam spreman ako, ne daj Bože, bude penal protiv nas- rekao je golman Narančastih.

U nastavku sezone će nedvojbeno biti laše, u idućem kolu protivnik je HD u Zagrebu:

-Imamo dan i po odmora, a nakon toga treba nastaviti trenirati kao i prije. Protiv Dragovoljca opet moramo pokazati momčadski duh, koji krasi Šibenik odavno. U tom slučaju ne sumnjam u još jedan pozitivan rezultat- zaključio je Rogić.

27. travanj 2024 00:06