StoryEditorOCM
NogometGRADI SE TEREN I EKIPA

Nakon novog travnjaka širit će se te natkriti i dio istočne tribine na Šubićevcu, momčad od idućeg tjedna seli na pripreme u - Sloveniju!

Piše Ivo Mikuličin
22. lipnja 2021. - 17:25
Do prve domaće utakmice u novoj sezoni trebao bi biti postavljen moderni hibridni travnjakNikša Stipaničev/Cropix

Unatoč prvotnoj skepsi, vrlo je vjerojatno da će novi hibridni travnjak biti „"instaliran“ na vrijeme na Šubićevcu. Optimizam dodatno potencira činjenica da Narančasti u prva dva kola nove prvoligaške sezone putuju u Osijek i Veliku Goricu, pa imaju dva tjedna fore.

Radovi na travnjaku su se i više nego zahuktali. Zato vrijedi podsjetiti da je novu, otporniju travu u cijelosti sa 4,5 milijuna kuna financirao Hrvatski nogometni savez, dok će šibenski prvoligaš utrošiti 2 milijuna kuna za pripremne i ine radove.

Zbog novog travnjaka pripreme Narančastih za novu sezonu počele su na igralištu u Crnici. Baš kao i prije 43 godine, kad se (sportski) Šibenik pretvorio u nemalo gradilište zbog organizacije dijela Osmih mediteranskih igara, koje je Šubićevac dočekao s reflektorima za noćne utakmice i natkrivanjem dijela zapadnih tribina.

A šibenske (nogometne) želje lete dalje. Prema proširenju i natkrivanju dijela(istočnih) tribina. Među inim, i zbog nove lokacije VAR-sobe.

image
Od 28. lipnja šibenski nogometaši sele na pripreme u Maribor
Nikša Stipaničev/Cropix

Na Šubićevcu su pripreme po ljetnoj vručini odlučili ublažiti tako da od 28. lipnja presele na privremenu slovensku adresu u Maribor. Logika je da bi se do tada ili za desetak dana trebala konačno riješiti ne baš jednostavna nogometna križaljka na Šubićevcu. Dotle je bolje nadati se nego očajavati. Uostalom, crnih je vijesti dovoljno i bez nogometa, koji je usred ljeta opet u prvom (televizijskom) planu. Sa činjenicom da Duje Ćaleta Car nastavlja niz šibenskih nogometaša među Vatrenima na velikim natjecanjima u zadnjih devet godina.

26. travanj 2024 07:21