StoryEditorOCM
NogometMercato još nije gotov

Na Šubićevcu nema više ‘daj što daš‘: Moguće su prodaje nekih igrača, ali nikako za ‘kikiriki‘

Piše Davor Trutin/SN
1. kolovoza 2022. - 13:55

Prvu ovosezonsku pobjedu na Šubićevcu igrači su proslavili zdušno. Prvo s navijačima na zapadu, a potom i na zajedničkoj večeri kojom ih je počastio vlasnik kluba Marino Jurić. Lijepo je iz perspektive navijaèa Šibenika bilo gledati i ljestvicu 1.HNL nakon nepotpuna tri kola, na kojoj je Šibenik drugi, ispred je bio samo Dinamo!

- Ajme lipo li je gledati tabelu, svako malo otvaram mobitel i gledam mog Šibenika na drugom mistu – hvalio se jedan euforični Šibenikov navijač.

Doduše, već dan kasnije pobjedom u Varaždinu je Hajduk osvanuo na 2. poziciji. Ali, za Narančaste je puno važnije kako će momčad izgledati nakon prve ili druge četvrtine sezone. Cilj je imati jednu stabilizirajuću sezonu, bez stresova, a ukoliko se ukaže prilika možda i uhvatiti nešto više.

No, o tome za sada nitko ne priča. Ide se korak po korak, a svi su svjesni da je ovo tek početak jednog duljeg puta ka konačnoj stabilnosti kluba. No, prve naznake se naziru, četiri boda u tri kola su više nego dobar ulov, a posebno veseli podatak da je momčad primila samo dva gola u tri kola. Konačno, protiv Lokomotive je i napad proradio.

Pa je i inače profesionalni trener Damir Čanadi igračima za pobjedu dao nagradu u vidu slobodnog vikenda, ali već u ponedjeljak kreće operacija – Belupo.

Za nju će šef struke imati slatke brige jer se Ivan Delić vratio u kadar, Bernardo Matić je svoj povratnčki nastup okrunio pobjedničkim golom.

Konkurencija je ove sezone neusporedivo šira, i u Velikoj Gorici i protiv Lokomotive na klupi je Šibenik imao 12 igrača. Protiv momčadi s Kajzerice s klupe su priliku čekali: Ðaković (vratar), Kvesić, Rom, Bernardo Matić (obrana), Skorup, Koprivnik, Čanadi, Marasović (vezni), Delić, Dolček, Kreković, Špeljak (napadači). Nedostajao je tek povratnik Martin Pajić (lakša ozljeda).

Pogledamo li samo klupu na kojoj su igrači s preko 200-250 nastupa u 1.HNL, dvadesetak golova, i prosjekom od svega 23,9 godina onda je jasno koliko je ova sezona ozbiljnije shvaćena i pripremljena.

Većina igračkog kadra je pod ugovorom, a oni koji su na posudbi poput Dolčeka, Araija imaju otkupnu klauzulu nakon sezone. Dodatni plus je i taj što je financijska situacija stabilna, i klub momentalno ne ovisi o 1-2 transfera da preživi pola sezone. Štoviše, aktualan je i dodatni posao u ljetnom mercatu.

Ovog ljeta klub su napustili samo igrači kojima su istekli ugovori, sporazumni raskidi ali bez izlaznog transfera. No, to ne znači da ih neće biti. Ali, ne za kikiriki kao što se često pribjegavalo po sistemu „daj šta daš“.

 

27. travanj 2024 23:21