StoryEditorOCM
Nogometserija teških utakmica

Na Šubićevac stiže Osijek, Narančasti već pet susreta ne znaju za pobjedu: ‘Još im nismo zabili gol! To nam je dodatni motiv‘

Piše Krešimir Gulin
13. ožujka 2021. - 15:43

Nogometaši Šibenika ne znaju za pobjedu od 10. veljače, kada su na Šubićevcu svladali Istru (1:0). Nakon toga Narančasti su nanizali pet utakmica bez slavlja (dva remije i tri poraza). Stoga su zakomplicirali komfornu situaciju i dozvolili da se prepolovi 12 bodova prednosti nad 'fenjerašima'. Dakle, u preostalih 12 kola do kraja sezone čini se kako će svaki punat biti silno važan u borbi za prvoligaški spas.

Šibenčanima na ruku ne ide ni činjenica što ulaze u seriju od četiri veoma zahtjevne utakmice (Hajduk, Dinamo, Rijeka) a prije njih dočekuju Osijek na Šubićevcu. Momčad trenera Nenada Bjelice jedina je u ligi kojoj Narančasti nisu uzeli niti bod:

- Da stvar bude gora, nismo im uspjeli zabiti ni gol! No, to bi nam mogao biti samo dodatni motiv u nedjeljnoj utakmici. Znate da smo ove sezone srušili puno neugodnih tradicija, ne vidim razloga da to ne ponovimo i s Osijekom- govori Mario Ćurić, veznjak Šibenika.

On je svjestan da njegova momčad ulazi u vrlo zahtjevan period:

- O kvaliteti Osijeka ne treba puno pričati, dovoljno je kazati kako se bore za prvo mjesto. Međutim, i Šibenik je ove godine pokazao da može pobijedtiti jake suparnike, na svojoj koži to su osjetili i Dinamo i Hajduk i Rijeka... To više što je ove sezone liga poprilično izjednačena, držim da svatko svakoga može pobijediti, pa tako i mi Osijek - opet će Ćurić.

Trener Osijeka nahvalio je svog kolegu sa šibenske klupe Krunoslava Rendulića, koji je u izabran za najboljeg trenera mjeseca veljače:

- Rendulić je vrstan trener koji je išao zdravim putem, nije odmah uskočio u velike cipele. Želim mu puno uspjeha u trenerskoj karijeri, ali vjerujem da će u nedjelju moja momčad biti bolja i osvojiti tri boda na Šubićevcu- poručio je Nenad Bjelica.

'Bombona' nije nedostajalo ni sa šibenske strane:

- Neću otkriti toplu vodu ako kažem da je Osijek, uz Dinamo, naša najbolja momčad. Kvalitetni su, jako malo daju protivniku. Jako dobro su vođeni, Bjelica je visoko kvalitetan trener za koga sam uvjeren da će vrlo skoro završiti u nekoj od Liga petice gdje će imati što kazati. Međutim, naša filozofija do početka sezone je uvijek ista- idemo po pobjedu svugdje i protiv svakoga. Ništa se ne mijenja ni u slučaju Osijeka - izjavio je Rendulić.

Bjelica nije krio da je u dobrim odnosima s Rendulićem još od zajedničkih igračkih dana iz Osijeka, ali nije mu htio otkriti nedjeljni sastav. Može li Rendulić nešto šapnuti Bjelici?

- Prvo ja sam sa sobom moram raščistiti oko sastava. Ili, imamo velikih problema s izostancima. Sigurno neće biti braniča Mine i Todoroskog, kao ni stopera Pandže. Problema s ozljedama imaju i Bailone i Rak- nabraja Rendulić.

Ipak, najvažnije pitanje je zdravstveno stanje prvog strijelca Denija Jurića?

- Odgovor je 50:50, veće su šanse da neće moći zaigrati- ne nosi dobre vijesti trener Šibenika.

To znači da bi u vrhu napada od prve minute mogao zaigrati Suad Sahiti, koji se svidio u debiju u Puli. Dakle, Rendulić napada Bjelicu s braćom Sahiti u vrhu napada. Njima će društvo najvjerojatnije praviti Ganac Prince, iako su on i vratar Labrović zatražili 'time out' u pregovorima s klubom oko produžetka ugovora. U nekim drugim klubovima, oni bi završili na tribinama. Međutim, Šibenik nema takav luksuz:

- Te priče o odlasku Labrovića i Princea u Rijeku su neslužbene. Na vidim problem da budu u postavi sve dok profesionalno izvršavaju svoje obveze. Oni nisu ni prvi ni zadnji sličan slučaj. Evo, imate Capana u Rijeci koji je kazao da neće produžiti ugovor, pa je igrao i u petak sa Slavenom- zaključio je Rendulić.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Labrović- Mesa, Schildenfeld, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Prince, E. Sahiti, S. Sahiti.

Utakmica Šibenik- Osijek igra se u nedjelju na Šubićevcu s početkom u 17,05 sati, uz TV prijenos na Arenasportu 3. Sudac je Mario Zebec iz Cestice kraj Varaždina.

26. travanj 2024 19:16