StoryEditorOCM
Nogometput u koprivnicu

Može li Šibenik do prva tri boda u novoj sezoni? Trener Rosas i stoper Bilić najavili gostovanje kod Slaven Belupa

Piše Ivo Mikuličin
6. kolovoza 2021. - 18:01

Hrvatski se jezik, ako izuzmemo međusobna konzultiranja šibenskih novinara, sve rjeđe čuje na presicama na Šubićevcu. Španjolski trener Mario Rosas govori isključivo španjolski, a njegov pomoćnik odgovore svog šefa prevodi na engleski. No, bilo bi dobro, kad bi to bio i jedini problem na španjolsko – hrvatskoj(šibenskoj) relaciji.

Mnogi se, naime, pitaju zašto je spomenuti Rosas sjedio kao ukopan na klupi tijekom prve tri šibenske utakmice!? Za razliku od svog kolege Garcie, trenera Istre, Španjolac nije još dobio hrvatsku prvoligašku licencu, pa mu je izravno onemogućena komunikacija i tollko potrebna motivacija igračima tijekom susreta.

Na presici je, dakako, bila jednostavnija komunikacija kad je kao prvi progovorio stoper Karlo Bilić. Središnja tema je, dakako, bila utakmica sa Slavenom u Koprivnici.

- Došlo je vrijeme da poslije tri uzastopna poraza i mi zabilježimo prvi ovosezonski uspjeh. Za to je prijeko potrebno da popravimo realizaciju, koja je, unatoč zrelim prilikama, izostala u Osijeku, Velikoj Gorici i Splitu. I ne samo to. Moramo, jednostavno, poboljšati povratnu trku ili vraćanje u defenzivni blok. U tom smislu ohrabruje atmosfera i rad na treninzima tijekom tjedna – optimistički je zvučao Bilić.

Na Šubićevcu su uvjereni i u nastavak prošlosezonske tradicije, kad su Narančasti ostali dvaput(0:0, 2:2) ostali neporaženi u Koprivnici.

- Naš se domaćin lako brani, više je orijentiran na defenzivu. O tome svjedoče gotovo senzacionalni uspjesi protiv Dinama i Osijeka, no sve su ne samo bezopasni u napadu. Pogotovu, iskusni Krstanović i spretni Glavčić – dodao je Bilić.

image
Mario Rosas
Nikša Stipaničev/Cropix

Sličan stav ima i već spomenuti trener Mario Rosas, čije je lice djelovalo zabrinuto. Za razliku od vedre najave.

- Red je da i mi, konačno, osvojimo tri boda. Na prethodnim smo utakmicama uvijek ostajali negdje na pola puta. Nedostajalo nam je realizacije, a nije ni dovoljno odigrati jedno dobro poluvrijeme. Dobro smo se informirali o našem suparniku . Znamo kako treba igrati protiv takve momčadi. Samo dogovorene taktičke zamisli valja provesti na travnjaku – kazivao je Rosas.

Španjolski trener ne krije da je minulih dana razmišljao i o promjeni sustava u obrani ili da vrati prošlosezonsku „Rendulićevu“ igru s tri stopera, ali se to jamačno neće dogoditi u Koprivnici.

Vjerojatni početni sastav Šibenika je: Rogić, Batarelo, Perić, Bilić – Mesa, Rak, Ćurić – Delić, Jurić, M.Jakoliš

27. travanj 2024 21:00