StoryEditorOCM
NogometDruga pobjeda za redom Šibenika

Martin Vukorepa: Pobjedu i svoj gol posvećujem teti Vinki Lušić za godišnjicu smrti (FOTO)

12. travnja 2017. - 20:53

Šibenik- Zagreb 2:0 (1:0)
ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci)-7. Strijelci: 1:0 Vukorepa (31/11m), 2:0 Maleš (63). Najbolji igrač: Martin Vukorepa (Šibenik).
Šibenik: H. Slavica (-), Bandalo (6), Vukorepa (8), Collins (7), Bartulović (6,5), Diyoke (6,5), Roca (6,5), Musa (6), Maleš (7) (od 74. Pecolaj -), Brito (6,5) (od 46. A.Živković 6), M.Slavica (6) (od 84. G.Živković -).
Zagreb: Topić (5,5), Surać (5), Patafta (5,5), Bodrušić (5,5), Pintarić (5,5), Ćavar (5), Šulc (-) (od 43. Jurak 5), Čirjak (5), Kauzlarić (5) (od 65. Jokić -), Jurilj (6), Matijašević (5,5) (od 65. Tokić -).

1,2,3- pobjeda! Da, poigrali smo se malo brojkama jer Šibeniku su trebala čak 123 dana za pobjedu na domaćem terenu. Posljednji put "narančasti" su na Šubićevcu slavili još 10. prosinca sa Sesvetama. I konačno su dočekali žrtvu- "ranjenog" Zagreba kojeg je tijekom tjedna napustilo čak sedam igrača. No, ne treba sitničariti. Za Šibenik je najvažnije što je povezao dvije pobjede (HD i Zagreb) protiv dva izravna suparnika u borbi za opstanak. Sada se na Šubićevcu lakše diše, pa će se mirnije provesti uskrsni blagdani i neopterećenije putovati u utorak na vruće gostovanje u Imotski.

Domaći su poveli baš u trenucima kada je Zagreb imao veći posjed. Bartulović je fino ubacio za Brita kojeg je rukama u kaznenom prostoru srušio Surać. Sudac Lučić nije se puno dvojio hoće li pokazati na bijelu točku. Stoper Martin Vukorepa rutinirano je poslao loptu u jednu, a vratara Zagreba u drugu stranu. Zanimljivo, Vukorepa je najbolji strijelac Šibenika ove sezone sa sedam postignutih golova. Da se navijači domaćih ne tresu do kraja, pobrinuo se Maleš u 63. minuti kada je znalački pospremio u mrežu jedno sjajno dodavanje Roce.

- Dobro nam je došla druga pobjeda za redom da malo smirimo situaciju u svlačionici. Znao sam da neće biti lako sa Zagrebom, bez obzira na njihove probleme. Zagreb ima niz dobrih igrača, mladih reprezentativaca svojih zemalja. Možda u našoj igri nije bilo ljepote, ali najvažnije je da smo ostvarili cilj- kazao je Martin Vukorepa, igrač utakmice.

Evo što on kaže na činjenicu da je kao stoper prvi strijelac kluba:
- Ma, neka zabija tko god, samo da mi pobjeđujemo. Inače, ovu pobjedu i svoj gol posvećujem pokojnoj teti Vinki Lušić, dugogodišnjoj domaćici u klubu, kojoj je jučer bila godišnjica smrti- zaključio je Vukorepa.

Trener Šibenika Zoran Slavica ovako je prokomentirao utakmicu:
-Nismo išli grlom u jagode, strpljivo smo čekali svoje šanse. Na koncu smo ih i dočekali te pobijedili- rekao je Slavica.

27. travanj 2024 18:45