StoryEditorOCM
NogometVeliki povratak

Kapitalac u Šibeniku: Gordon Schildenfeld se vraća na svoj Šubićevac

Piše Davor Trutin/SN
6. siječnja 2021. - 08:59

Na samom početku priprema za drugi dio prvenstva sa Šubićevca stiže vijest koja će silno obradovati navijače Narančastih. Naime, doznajemo kako je šibenski prvoligaš jako blizu dogovora oko dolaska, ili bolje rečeno povratka Gordona Schildenfelda (35) u svoje redove.

Bivši hrvatski reprezentativac s 29 nastupa za Vatrene (1 gol) ima važeći ugovor s ciparskim Anorthosisom u čijem dresu igra od 2017. godine. Međutim, navodno je spreman raskinuti ugovor i vratiti se u matični Šibenik iz kojeg je otišao 2007. godine.

Schildenfeld se već prošlog ljeta spominjao u kontekstu mogućeg povratka u Šibenik, čak je i trenirao s njime, ali to se tada nije dogodilo. No, iskusni stoper je očito prelomio i odlučio se između dvije polusezone na povratak u domovinu, čime bi Šibenik trebao silno profitirati jer će biti jači za iskusnog, zvučnog igrača.

Ako je Lokomotiva dolaskom Grka Papadopoulosa 'ulovila' najzvučnije ime HNL-a, od te etikete nije daleko ni Schildenfeld. Iako su mu na leđima 35, a za dva mjeseca stiže i 36. rođendan, popularni Šifo igra standardno za Anorthosis.

Nema sumnje da će prekaljeni stoper, koji je za Vatrene igrao i na Euru 2012. godine, a od dresa Hrvatske oprostio se 2016. godine, uz svoje iskustvo, kvalitete i ponajprije autoritet biti od velike pomoći svojim Šibenčanima na putu prema ostanku u 1.HNL:

Podsjetimo, Schildenfeld je nakon matičnog Šibenika igrao u zagrebačkom Dinamu u dva navrata, potom Bešiktašu, Sturmu, Duisburgu, Eintrachtu iz Frankurta, Dinamu iz Moskve, Paoku i Panathinaikosu.

Kažimo kako bi Schildenfeld trebao doći u Šibenik kroz par dana i priključiti se pripremama Narančastih za nastavak sezone.

08. svibanj 2024 08:28