StoryEditorOCM
Nogometivan božić

Junak pobjede Šibenika: ‘Volim takve akrobacije. A sad nas čeka rat da vratimo klub tamo gdje pripada‘

Piše Krešimir Gulin
7. travnja 2024. - 19:16

Izvjestiteljima s utaimice između Šibenika i Orijenta nije bilo teško odabrati najboljeg igrača. Nitko nije dvojio da je tu titulu zaslužio napadač Narančastih Ivan Božić.

Čovjek je postigao jedini gol na utakmici kojim je odlučio pobjednika- i to kakav gol! Kakav se rijetko viđa- škaricama. Za eurovizijsku razmjenu, napisali bi stariji kolege...

Ipak, Božić je komentar utakmice počeo s vremenom:

- Jako teška utakmica, pogotovo zbog vremenskih prilika. Čudno vrijeme, baš je jako sunce bilo... U Šibeniku kao da nema proljeća, odjedanput je ljeto krenulo. S druge strane, imali smo i teškog suparnika. Ovo je naša treća utakmica s Orijentom i svaki put je bilo tvrdo do samog kraja. Sretan sam, zadovoljan. Ovo je samo jedna od pobjeda, imamo još osam kola do konca sezone, trebamo pobijediti u svih osam i vratiti Šibenik tamo gdje mu je mjesto. Borimo se, to je pravi rat- govorio je napadač Šibenika.

Vaš gol je bio prava majstorija:

- Pa je, dobar je gol. Naravno, opet zasluge cijeloj ekipi. Ja to forsiram, imam osjećaj za takve akrobacije. Nekad me zezaju da moram ići na takve lopte glavom, ali osjetio sam priliku. Sve je bilo idealno i centaršut je bio odličan... Šteta što nismo zabili još koji gol, imali smo dosta prilika, možda smo malo previše komplicirali. Trošili smo se na neke gluposti, ali nema veze, tri boda su u džepu- opisao je Božić velemajstorski potez.

Iduće kolo je BSK:

- Da, tamo je umjetna trava. Neće biti idealno sve, ali trebamo uzeti tri boda, sjesti u bus i bježi- slikovit je Božić.

Gužva je na klupskoj listi strijelaca, sada ste vi izbili na prvo mjesto:

- Ma, nije mi to nešto toliko važno.... Naravno, lijepo je zabijati golove, bitno je da pobjeđujemo. Svaku utakmicu netko drugi iskoči.. Meni to stvarno ne igra neku veliku ulogu. Bitno je da mi kao ekipa imamo nekoliko igrača koji su zabili 8-9 golova, to zadovoljava- veli najbolji strijelac Narančastih.

Zabijati su počeli i stoperi:

- To nam je puno falilo u prvom dijelu sezone. Kao što je rekao trener imali smo više od 100 prekida, a nismo dali ni jedan gol. Puno smo dobili s Punčecom. Čovjek igra prelagano jer ima golemo iskustvo. Jako puno nam donosi uz Perića i Dujmovića. Ja sam zadovoljan, možda igra nije bila idealna, ali tri boda su tu- zaključio je Božić.

30. travanj 2024 14:28