StoryEditorOCM
Nogometnova rješenja

Izbornik je dao naslutiti da će nešto mijenjati: sudeći po posljednjem treningu Hrvatska u bitku protiv Japana kreće u ovom sastavu

Piše Dražen Antolić/SN
4. prosinca 2022. - 22:53

Borna Barišić i Bruno Petković bit će nova rješenja Zlatka Dalića u startnoj postavi Vatrenih sudeći po posljednjem treningu na travnjaku terena Al Ersal 3 u Dohi.

Borna Sosa nije trenirao zbog viroze, temperature i iscrpljenosti. Kako je preskočio dva treninga, a izbornik je na press konferenciji kazao da će na njega računati samo bude li sto posto i to će vidjeti na zadnjem treningu na kojem ga nije bilo, logično je da mora potražiti novu opciju - pišu Sportske novosti.

Iako se špekuliralo hoće li možda Joška Gvardiola gurnuti na to mjesto, na treningu je prednost dao Barišiću, a Gvardiol je ostao stoper što je i logično jer radi se, kako izbornik ističe, o najboljem stoperu svijeta.

Treća opcija u vidu Josipa Stanišića koji to povremeno igra u Bayernu je smanjena činjenicom da niti on nije trenirao zbog ozljede mišića.

image
Tom Dubravec/Cropix

Dalić je dao naslutiti da će još nešto promijeniti, a to je mjesto centarfora. Po zadnjim vijestima "devetka" će biti Bruno Petković! Marko Livaja je startao na dvije utakmice, a Bruno ulazio s klupe. Sad će Dinamov napadač prvi dobiti šansu.

Većina postave ostaje ista. Dakle Hrvatska će po svemu sudeći u sastavu: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Barišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Kramarić, Petković, Perišić.

Dakako da se treba ograditi utoliko što Dalić može nešto promijeniti u ponedjeljak na dan susreta, no to rijetko kad učini.

28. travanj 2024 01:27