StoryEditorOCM
NogometNogomet

Hajduk dvaput u četiri dana na Šubićevcu; "Narančasti" svu koncentraciju bacili na prvenstvo

26. listopada 2018. - 14:55

Zbog odgode utakmice s Dugopoljem koja je trebala biti odigrana prošlog vikenda, nogometaši Šibenika su imali prisilnu dvotjednu pauzu. Zato ih u idućih tjedan dana čeka "pakleni" ritam. Ili, u sedam dana će odigrati čak tri utakmice. Uglavnom, na Šubićevcu je sve u znaku Hajduka koji će u četiri dana dva puta gostovati u Krešimirovom gradu.

Prva na redu je subotnja utakmica u okviru 2.HNL kada na Šubićevac stiže druga momčad "bijelih", dok će se u srijedu u osmini finala Kupa Hrvatske "narančasti" obračunati s prvom ekipom Splićana koju vodi trener Zoran Vulić:

- Svjesni smo gustog rasporeda koji nas čeka u sljedećih sedam dana, ali koncentrirani smo isključivo na prvu iduću utakmicu, a to je Hajduk 2 u prvenstvu. Druge momčadi Hajduka, Dinama i Osijeka koje igraju s nama u 2.HNL su odreda dobre ekipe s odličnim, mladim i talentiranim igračima. Međutim, dobro smo se pripremili za Splićane i vjerujem da ćemo na najbolji mogući način odraditi tih 90 minuta i doći do nove pobjede- kazao je Josip Maleš, ponajbolji igrač Šibenika ove jeseni.

Svladaju li "narančasti" Hajduk 2 bit će im to četvrta pobjeda za redom na Šubićevcu. Šibenčani su pri vrhu drugoligaške tablice i otvaraju im se prvoligaški horizonti. Stoga ne čudi da naglasak bacaju na prvenstvo, a ne na Kup:

- Pazite, Kup utakmica s Hajdukom za nas je najlakša u polusezoni. To je dar za nas igrače, ili susret u kojem nemamo što izgubiti. Prvenstvo nam je ipak u prvom planu- poručio je Maleš.

Važnost prvenstvene utakmice s "bilim tićima" naglašava i trener Šibenika Borimir Perković:

- To je vrlo bitna utakmica za Šibenik. Hajduk 2 je među tri-četiri najkvalitetnije ekipe u 2.HNL. Tehnički su odlični, školovani igrači. Čeka nas zahtjevna utakmica, međutim očekujem da ćemo biti dobri i doći do još jedne pobjede na svom terenu- veli Perković.

On je na klupi Šibenika debitirao lani baš protiv Hajduka 2:

- Je, završilo je po nas s ružnih 0:3 za Hajduk. No, s obzirom na prikazano taj rezultat nije bio realan- sjeća se Perković.

Onda, je li subotnja utakmica prigoda za vaš osobni revanš?

- Ne razmišljam na taj način, ali ako već pitate, onda se revanš već dogodio, jer smo u uzvratu na Poljudu pobijedili s 1:0- ističe trener Šibenika.

Perković za utakmicu s Hajdukom 2 neće moći računati na kartoniranog braniča Zvonimira Blaić. Manjih zdravstvenih problema imao je i napadač Ivan Antunović, no on bi trebao biti spreman:

- Žao mi je što nemamo Blaića, on nam puno znači u defanzivi. Na njegovo mjesto će vjerojatno uskočiti Nigerijac Musa. Svi ostali igrači su O.K.- referirao je Perković.

Utakmica Šibenik- Hajduk 2 igra se u subotu na stadionu na Šubićevcu s početkom u 13 sati. Izravan TV prijenos je na HNTV-u.

26. travanj 2024 23:45